Τέταρτο

Φίλοι της φύσης: Μέχρι πότε θα τρώμε τη ρύπανση; – Συμβολική παρέμβαση για το ΧΥΤΑ Φυλής


Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους,  πραγματοποιήθηκε συμβολική παρέμβαση τεσσάρων μελών του Ελληνικού Δικτύου ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece στο ιστορικό «Τείχος του Δέματος» πλησίον του ΧΥΤΑ Φυλής, με συνθήματα:

– STOP XYTA ΦΥΛΗΣ

– Μέχρι πότε θα «τρώμε τη ρύπανση» ;

– Να διατηρηθεί το έδαφος ζωντανό

Όπως λένε, μεταξύ άλλων, οι διοργανωτές της παρέμβασης, σε σχετική ανακοίνωση τους:

Η παρέμβαση έγινε κατά μήκος του αρχαίου «Τείχους του Δέματος» (400 π.Χ) σε συνθήκες γενικής απαγόρευσης συγκεντρώσεων  περισσότερων των τεσσάρων ατόμων σε όλη την Επικράτεια. Η επίσκεψη – παρέμβαση με ξενάγηση στο αρχαίο «Τείχος του Δέματος», το οποίο  γειτονεύει με το ΧΥΤΑ Φυλής, θα επαναληφθεί με περισσότερες συμμετοχές, όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Δυστυχώς αντί να προστατεύεται και να αναδεικνύεται η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής Δυτικά της Αθήνας, ο ΧΥΤΑ Φυλής διογκώνεται και παρατείνεται η λειτουργία του, η δυσοσμία από τη χωματερή και τα ΕΛΠΕ (Ελευσίνας και Ασπροπύργου) κάνει το βίο αβίωτο των κατοίκων με τη «σιωπή  των αμνών» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10161 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top