Τέταρτο
116 Προβολές

Φοιτητικοί σύλλογοι Πάτρας: Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των δυνάμεων των ΜΑΤ από το Παράρτημα και το κέντρο της πόλης
Οι φοιτητικοί σύλλογοι αρχιτεκτόνων, μηχανικών και βιολογικού με ανακοίνωσή τους απαιτούν την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από το Παράρτημα και το κέντρο της Πάτρας. Θυμίζουμε ότι από τη μία περίπου σήμερα το μεσημέρι (17/11/2020) δυνάμεις της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο χώρο του πρώην Παραρτήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καταγγέλλουμε τη στάση των δυνάμεων καταστολής στο κέντρο της Πάτρας.

Σήμερα γύρω στις 12μησι και ενώ φοιτητές και εργαζόμενοι βρίσκονταν στον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος δίνοντας ηχηρό μήνυμα ανυπακοής στη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης και των αστικών επιτελείων με όλα τα μέτρα προστασίας, δυνάμεις των ΜΑΤ προσέγγισαν το χώρο. Οι φοιτητικοί σύλλογοι που βρίσκονταν στο χώρο βγήκαν στο δρόμο με όλα τα υγειονομικά μέτρα. Οι δυνάμεις καταστολής επέλεξαν να διασπάσουν το μπλοκ, εγκλωβίζοντας δεκάδες αγωνιστές στο χώρο του Παραρτήματος. Τα ΜΑΤ ακολουθούσαν τους φοιτητικούς συλλόγους μέχρι την Αγία Σοφία, όπου διμοιρίες και ομάδες ΔΙΑΣ μάς περικύκλωσαν, μας ακινητοποίησαν και μας στοίβαξαν στο πεζοδρόμιο, χωρίς καμία απόσταση μεταξύ μας, χωρίς κανένα υγειονομικό μέτρο. Μετά από πολλή ώρα μάς άφησαν ελεύθερους. Οι συνάδελφοι μας, όμως, βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι στο Παράρτημα.

Το Φοιτητικό Κίνημα μαζί με τους Εργαζόμενους της πόλης δεν θα σταματήσει να παλεύει για Ψωμί – Υγεία – Παιδεία και Ελευθερία

Η πολιτική τους δεν μας τρομοκρατεί, θα την ανατρέψουμε

Απαιτούμε να αποχωρήσουν εδώ και τώρα οι δυνάμεις των ΜΑΤ από το Παράρτημα και το κέντρο της πόλης


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6159 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top