Τέταρτο

Φοιτητικοί Σύλλογοι Πάτρας για την αστυνομική καταστολή στο ΑΠΘΤην Τρίτη 23/2 Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, ως απάντηση στην αστυνομική καταστολή στο ΑΠΘ. Εκεί, όπως αναφέρουν με ανακοίνωσή τους: «Αντικρίσαμε για άλλη μια φορά κλειστές πόρτες με τον “κύριο” πρύτανη να αρνείται εμμονικά να ακούσει τα δίκαια αιτήματα μας παραμένοντας κλειδωμένος στο γραφείο του, που αποτελεί μάλλον μια συνειδητή επιλογή συγκάλυψης των γεγονότων.

Οι  Φοιτητικοί Σύλλογοι καλούν παράλληλα στην κινητοποίηση την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 13.00 στην πλατεία Γεωργίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Βιολογικού, Φιλολογίας:

Τη  Δευτέρα 22/2 γίναμε όλοι μάρτυρες μιας “πρωτοφανούς” εισβολής των δυνάμεων της αστυνομίας στην κατειλημμένη πρυτανεία του ΑΠΘ από τους Φοιτητικούς Συλλόγους Θεσσαλονίκης. Μετά από απαίτηση του ίδιου του πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου είδαμε την βίαιη καταστολή των φοιτητών που βρίσκονταν εκεί να υπερασπιστούν τις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων, βρίσκονταν εκεί για να μην αφήσουν αυτό τον νόμο (που εμπεριέχει διαγραφές, πανεπιστημιακή αστυνομία, βάση εισαγωγής, πειθαρχικά) να εφαρμοστεί, βρίσκονταν εκεί για το αυτονόητο δικαίωμα τους σε δημόσια και δωρεάν παιδεία, πτυχία με αξία και μια καλύτερη προοπτική.

Σαν απάντηση οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως και δεκάδες σύλλογοι πανελλαδικά, κινητοποιηθήκαμε σήμερα (Τρίτη 22/2) στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου μας για να αποσπάσουμε δημόσια τοποθέτηση τόσο για να μην εφαρμοστεί επ’ ουδενί ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, όσο και για την βίαιη καταστολή των φοιτητών στο ΑΠΘ. Τι αντικρίσαμε όμως; Για άλλη μια φορά κλειστές πόρτες με τον “κύριο” πρύτανη να αρνείται εμμονικά να ακούσει τα δίκαια αιτήματα μας παραμένοντας κλειδωμένος στο γραφείο του, που αποτελεί μάλλον μια συνειδητή επιλογή συγκάλυψης των γεγονότων. Μια εικόνα γνώριμη άλλωστε αφού και την προηγούμενη εβδομάδα συζητούσε πίσω από κλειστές πόρτες, συναινώντας στις πολιτικές της κυβέρνηση, είτε με την σιωπή του, είτε επιδιώκοντας να ιδιωτικοποιήσει πλευρές λειτουργίας του πανεπιστημίου.

Η κυβέρνηση και οι υπουργοί της είναι βαθιά γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα τρομοκρατήσουν τη νεολαία που αγωνίζεται για τα δικαιώματα της, για να μπορεί να σπουδάζει και να ζει καλύτερα. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του Πρύτανη Χ. Μπούρα και της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς αποκλείουν συστηματικά και εσκεμμένα τους φοιτητικούς συλλόγους από συζητήσεις που αφορούν τις σπουδές και το μέλλον τους. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι αυτός ο κατάπτυστος νόμος να μην εφαρμοστεί και να καταδικαστεί στο σύνολο του!

Όλοι και όλες στις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων μας!

Όλοι και όλες την Πέμπτη στις 13.00 στην πλατεία Γεωργίου!

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7052 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top