tetartopress

Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Έβρου: Διημερίδες με στόχο την ευαισθητοποίηση για την προστασία των υγροτόπων

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Eco-Conscious Minds to Stop Pollution in the Valuable Wetlands of Black Sea Basin – BioLearn», (Ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης για να σταματήσει η ρύπανση στους πολύτιμους υγροτόπους της λεκάνης απορροής της Μαύρης Θάλασσας) στο οποίο συμμετέχει ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τα σκουπίδια στους υγροτόπους, αλλά και τη μείωσή τους, διοργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν δύο διημερίδες που είχαν ως στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειριών και γνώσεων όσον αφορά τα απορρίμματα που υπάρχουν στους υγρότοπους που σχετίζονται με το πρόγραμμα, καθώς και τρόπους για την προσέγγιση των πολιτών γι’ αυτό το ζήτημα μέσω κοινών δράσεων.

Η πρώτη διημερίδα έγινε με την ευθύνη του Φορέα Διαχείρισης στις 15 και 16 Οκτωβρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί και πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις που αφορούσαν την τρέχουσα κατάσταση των υγροτόπων ενδιαφέροντος σε σχέση με τα απορρίμματα, καθώς επίσης και τρόπους αντιμετώπισης αυτού του ζητήματος μέσω της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης. Συμμετείχαν, εκτός από τους εταίρους του προγράμματος, διακεκριμένοι επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και εμπειρογνώμονες από διάφορους τομείς που σχετίζονται με τη διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος και των αποβλήτων, ΜΚΟ, περιβαλλοντικές οργανώσεις και άλλοι.

Το δεύτερο workshop διοργανώθηκε από τους Βούλγαρους εταίρους (Green Balkans) και πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Νοεμβρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης επίσης. Με τίτλο “Ερμηνεία εξειδικευμένων γνώσεων για τις τοπικές κοινότητες σε προστατευόμενες περιοχές: Η εμπειρία στην περιοχή του έργου BioLearn”, η συνάντηση αυτή, είχε ως στόχο την παρουσίαση περιοχών που είναι ενταγμένες στον κατάλογο προστατευόμενων περιοχών της Διεθνούς Σύμβασης Ραμσάρ καθώς επίσης και προσεγγίσεις για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την αύξηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Εδώ πρέπει να αναφερθεί πως στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργούνται ένα κοινό εγχειριδίο βέλτιστων πρακτικών και 12 εκπαιδευτικά πακέτα που θα στοχεύουν στην εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση διαφορετικών ομάδων ατόμων, για την προστασία των υγροτόπων από τον κίνδυνο της  ρύπανσης, μέσω παραδειγμάτων βέλτιστων πρακτικών και φυσικά μέσω της εκπαίδευσης.

Θυμίζουμε ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν η Ελλάδα με το Δέλτα του Έβρου, η Τουρκία με την Λίμνη Gala, η Ουκρανία με τη Μαύρη Θάλασσα και τους ποταμούς του Κάτω Δούναβη, η Γεωργία με το Εθνικό Πάρκο Kolkheti και η Βουλγαρία με την Λίμνη Πομόρι. Χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Black Sea Basin.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Τον «Άμλετ», το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη υποδέχεται στις 9.30 τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο ...
«Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα - Απόκοσμη, συναρπαστική απεικόνιση του κοινωνικού πλαισίου της Κολομβίας

«Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα – Απόκοσμη, συναρπαστική απεικόνιση του κοινωνικού πλαισίου της Κολομβίας

"Βασιλιάδες του κόσμου" ("Los reyes del mundo" / "Kings of the world"). Σκηνοθεσία: Λάουρα Μόρα. Πρωταγωνιστούν: Κάρλος Αντρές Καστανέδα, Ντάβιντσον Αντρές Φλόρες, ...
«Λυκόφως» του Γκιόργκι Φεχέρ - Ένα ξεχασμένο αριστούργημα υπαρξιακού τρόμου

«Λυκόφως» του Γκιόργκι Φεχέρ – Ένα ξεχασμένο αριστούργημα υπαρξιακού τρόμου

"Λυκόφως" ("Szürkület" / "Twilight"). Σκηνοθεσία Γκιόργκι Φεχέρ. Πρωταγωνιστούν Πέτερ Χάουμαν, Γιάνος Ντέρζι. Ουγγαρία, 1990. (Διαθέσιμη στο cinobo). "Κύριε... αυτό που ...
"Οι αντίπαλοι" του Λούκα Γκουαντανίνο - Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

“Οι αντίπαλοι” του Λούκα Γκουαντανίνο – Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

"Οι αντίπαλοι" ("Challengers"). Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο. Πρωταγωνιστούν: Ζεντάγια, Τζος Ο' Κόνορ, Μάικ Φάιστ. ΗΠΑ, 2024. "Σ' αγαπώ", λέει ο Αρτ ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13963 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top