Τέταρτο

Gemma – Νέα κυκλοφορία άλμπουμ


Οι Gemma, έρχονται από την Κρήτη και μας δείχνουν μία νέα πλευρά της. Μοντέρνοι ήχοι ηλεκτρονικής μουσικής, μπλεγμένοι με την ροκ και με την παράδοση.

Πριν λίγο καιρό, έβγαλαν σε κυκλοφορία, την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο το όνομά τους: Gemma. Περιλαμβάνει 8 κομμάτια, εκ των οποίων τα 3 ορχηστρικά. Το Gemma, αποτελεί μία εξερεύνηση από την οποία δεν θα μπορούσαν να λείπουν γνώριμα στοιχεία από την παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας τους, αφομοιωμένα όμως σε πιο σύγχρονες μουσικές. Δημιουργία πρωτότυπων συνθέσεων, αλλά και διασκευών (όπως το παραδοσιακό Ριζίτικο «Ο Μπέλος»), με ηλεκτρονική post-rock αισθητική, synths, loops, κιθάρες, μπάσο και τύμπανα. Prog & ψυχεδέλεια, brainwave και ταξιδιάρικες μελωδικές γραμμές, αέρινα φωνητικά που διατηρούν το Κρητικό γλωσσικό ιδίωμα.

To Gemma, είναι για την μπάντα ένα ταξίδι συναισθημάτων, εικόνων και μουσικών τοπίων, μέσα από το οποίο εκφράζουν, θαυμάζουν και καυτηριάζουν ό,τι τους προβληματίζει. Gemma, είναι η φιλοσοφική έξοδος από τον κάθε λαβύρινθο, στο μέτρο του ανθρώπου.


Συντελεστές

Τους Gemma: αποτελούν οι Δανίλη Ευαγγελία (φωνή, loops), Καπαρός Γιώργος (παραγωγή, σύνθεση, loops, synths, κιθάρες), Μαυρογιαννάκης Νίκος (τύμπανα), Πασχίδης Αναστάσης (μπάσο) & Σπινθουράκης Αποστόλης (κρουστά, στίχοι).

Σύνθεση, παραγωγή, μίξη έγινε: Γιώργος Καπαρός (Tricell / @Tricell.Official)

Mastering: Αλέξανδρος Χρυσίδης (Sierra Studios)

Στίχοι: Αποστόλης Σπινθουράκης

Εικονοληψία και μοντάζ των videos για τα κομμάτια Δεντρό & Πεταλούδα: Αλέξανδρος Ηλιάκης

Μοντάζ των videos για τα κομμάτια Χρόνος & Στιγμή: Γιώργος Καπαρός

Εικονοληψία για τα κομμάτια Χρόνος & Στιγμή:Γιάννης Ανδρίτσιος

Φωτογραφίσεις: Ελένη Ψωμά & Νένα Νικολουδάκη

Το Gemma κυκλοφορεί σε όλες τις digital πλατφόρμες, καθώς και σε φυσική μορφή.

Track List:

1. Chronos (Time) / Instrumental
2. Ikaros (from the Greek mythology)
3. Dentro (Tree)
4. Petalouda (Butterfly)
5. Stigmi (Moment) / Instrumental
6. Anthos (Flower)
7. Ita (Letter from the Greek alphabet) / Instrumental
8. Bellos (Cretan traditional song «Rizitiko»)

Gemma: bandcamp | spotify | youtube | facebook | instagram

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8900 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top