Τέταρτο

39 Προβολές

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά ο δήμος Πάτρας θα διαθέσει προς συγκομιδή τα ελαιόδεντρα που ανήκουν στη δημοτική περιουσίαΓια έκτη συνεχόμενη χρονιά η Δημοτική αρχή Πάτρας, μέσω του Κοινωνικού Οργανισμού, θα διαθέσει προς συγκομιδή τα ελαιόδεντρα που ανήκουν στην δημοτική περιουσία του Δήμου Πατρέων.

Όπως τονίζεται από τον Δήμο: «Η επιλογή των συμπολιτών μας στους οποίους θα διατεθούν (τα ελαιόδεντρα), θα γίνει με κοινωνικοοικονομικά κριτίρια, ώστε να υπηρετήσουμε και τις ατομικές ανάγκες διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την ενίσχυση δομών του Κοινωνικού Οργανισμού (δομή συσσιτίων, κατασκηνώσεων κλπ.)».

Η διάθεση θα γίνει για 2 (δύο) έτη (2019 και 2020) και θα καρπωθούν το 60% της σοδειάς σε λάδι.  Το άλλο 40% θα διατεθεί στο Κοινωνικό οργανισμό.

Καλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη συγκομιδή να καταθέσουν την αίτησή τους μαζί με τα ανάλογα δικαιολογητικά από τις 12/11/2019 έως και 18/11/2019.

Η κατάθεση των αιτήσεων και των δικαιολογητικών θα γίνεται στα κατά τόπους διαμερίσματα, δημοτικές ενότητες και στα κεντρικά γραφεία του Κοινωνικού Οργανισμού (Γούναρη 76).

Οι ενδιαφερόμενοι θα προβούν στη συλλογή  του ελαιοκάρπου:

α) με ίδια μέσα χωρίς καμία υποχρέωση διάθεσης μέσων από τον Δήμο ή τον ΚΟΔΗΠ (π.χ. ελαιόπανα, αλυσοπρίονα, μεταφορικά μέσα, καύσιμα κ.λπ.).

β) Οι ωφελούμενοι υποχρεούνται να κρατήσουν, από τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου των ελαιόδεντρων της Δημοτικής Περιουσίας, το 60% της παραγωγής του ελαιολάδου για ιδιωτική χρήση και το 40%  θα παραμένει στο ελαιοτριβείο και θα παραλαμβάνεται από αυτό από την υπηρεσία του ΚΟΔΗΠ.

γ) Οι ωφελούμενοι είναι υπεύθυνοι για το σωστό μάζεμα των ελιών χωρίς να προκαλέσουν κοπή ή καταστροφή των δέντρων καθώς και για τον καθαρισμό των κλαδιών στο χώρο, υπό την επίβλεψη – επικοινωνία με γεωπόνους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου.

δ) Οι ωφελούμενοι υποχρεούνται στην υπογραφή σχετικού ιδιωτικού συμφωνητικού με τον Κοινωνικό Οργανισμό για τη ρύθμιση επιμέρους θεμάτων.

ε) Οι ωφελούμενοι υποχρεούνται  να πάνε στα ελαιοτριβεία που θα επιλεχθούν από την αρμόδια επιτροπή.

Δικαιολογητικά που κατατίθενται:

Α) Οι δικαιούχοι της Τράπεζας Τροφίμων θα καταθέσουν:

  1. Αίτηση
  2. Αντίγραφο ταυτότητας
  3. Αντίγραφο κάρτας τροφίμων

Β) Οι μη δικαιούχοι της Τράπεζας Τροφίμων θα καταθέσουν:

  1. Αίτηση
  2. Αντίγραφο ταυτότητας
  3. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας (χορηγείται από το Διαμέρισμα που ανήκουν)
  4. Πρόσφατη φορολογική δήλωση Ε1
  5. Κάρτα ανεργίας ή σύμβαση εργασίας
  6. Απόδειξη ενοικίου (αν δε φαίνεται στη Φορολογική Δήλωση)

Χρόνος Υποβολής Αιτήσεων
Ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων από 12/11/2019 έως 18/11/2019.

Αξιολόγησης Αιτήσεων
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα αξιολογηθούν από Επιτροπή που ορίζεται με απόφαση Δημάρχου και η επιλογή θα γίνει  βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5375 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top