Τέταρτο

Γιάγκος Χαιρέτης & Maria – Christina Harper. Νέο άλμπουμ στις 7 ΔεκεμβρίουΗ δεξιοτέχνης αρπίστα Maria-Christina Harper και ο λαουτιέρης Γιάγκος Χαιρέτης δημιουργούν ένα πρωτότυπο ντουέτο που συνδυάζει την σύγχρονη μουσική σκηνή του Λονδίνου με την μουσική παράδοση της Κρήτης. Το “Draft” είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά του project Hairetis Harper.

Ο δίσκος γράφτηκε ένα χρόνο μετά την αρχική τους μουσική γνωριμία κι όταν πλέον οι αυτοσχεδιασμοί πήραν την μορφή ολοκληρωμένων κομματιών. Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Suono Studio από τον CotiK. που έκανε και το mastering και στο Music Art Lab από τον Νίκο Ασημάκη.

Στις επτά συνθέσεις του άλμπουμ οι δύο μουσικοί μπλέκουν περίτεχνα τους ήχους των δύο οργάνων και τις μουσικές τους επιρροές προσεγγίζοντας πολύπλευρα την Κρητική παράδοση και δημιουργώντας τον δικό τους ξεχωριστό ήχο.

Το “Draft” θα κυκλοφορήσει ψηφιακά και σε βινύλιο από την SameDifferenceMusic στις 7 Δεκεμβρίου, ενώ είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία.

Hairetis Harper Facebook Page | Same Difference Music

Συντελεστές

Γιάγκος Χαιρέτης: Κρητικό Λαούτο, Εφέ, Τραγούδι, Σύνθεση

Maria Christina Harper: Ηλεκτρο-ακουστική Άρπα, Δοξάρι, Εφέ, Ενορχήστρωση, Σύνθεση

Ηχογραφήθηκε στο Suono Studio (κομμάτια 1,2,3,5,6)

Ηχοληψία Coti K.

Μίξη Coti K., Maria Christina Harper

Ηχογραφήθηκε στο Music Art Lab (κομμάτια 4,7)

Ηχοληψία Nikos Asimakis

Μίξη Νίκος Ασημάκης, Maria Christina Harper

Mastering Coti K.

Σύλληψη Artwork Maria Christina Harper

Artwork Ήρα Σταματοπούλου

Φωτογραφία Μουσικών – Αλέξανδρος Αδάμ

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7105 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top