Τέταρτο

149 Προβολές

Γιώργης Χριστοδούλου «Ο Αττίκ στο Παρίσι» | Συναυλίες στην Αγγλικανική Εκκλησία και το Παρίσι

GIORGIS-720x260Ο Γιώργης Χριστοδούλου γιορτάζει την τρίτη έκδοση του επιτυχημένου βιβλίου – CD που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μικρή Άρκτος» παρουσιάζοντας το δικό του «σύγχρονο καμπαρέ», την παράσταση που αγάπησε το κοινό και οι κριτικοί, «Ο Αττίκ στο Παρίσι & άλλες ιστορίες» σε δύο ιδιαίτερους χώρους στην καρδιά της Αθήνας και στο κέντρο του Παρισιού.

Την Τετάρτη 22 του Μάη, η Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Παύλου θα υποδεχτεί τις μελωδίες του Αττίκ, τα ανέκδοτα έως τώρα νεανικά παρισινά τραγούδια του αλλά και τα πιο όμορφα τραγούδια του μεσοπολέμου, το καθένα με μια ξεχωριστή ιστορία.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 4 Ιουνίου, ο Γιώργης Χριστοδούλου, καλεσμένος της «Φωνή – Γραφή», θα παρουσιάσει το “Attic a Paris” στο “Maison de la Grece”, με ελεύθερη είσοδο.

 

Παράσταση

Είναι τα τελευταία χρόνια της Μπελ – Επόκ, το 1907, όταν ο Αττίκ φθάνει στο Παρίσι για να σπουδάσει πολιτικές και οικονομικές επιστήμες.

Όμως, την πρώτη κιόλας εβδομάδα θα τα παρατήσει για γραφτεί στο κονσερβατόριο και να γίνει μουσικός. Στέλνει, λοιπόν, μαζί με τον αδελφό του μία επιστολή ενημερώνοντας τη μητέρα τους για την κοινή τους αυτή απόφαση και περιμένουν… τον κεραυνό και την «κατσάδα», η οποία δεν έρχεται ποτέ!

Είναι η αρχή μιας μεγάλης καριέρας με πάνω από 300, ανέκδοτα ως τώρα γαλλικά τραγούδια που ο Γιώργης Χριστοδούλου έφερε στο φως και το ξεκίνημα μιας συναρπαστικής, κινηματογραφικής ζωής.

Ο Γιώργης, ηχογράφησε έντεκα από αυτά τα νεανικά κομψοτεχνήματα του Αττίκ, σε πρώτη εκτέλεση, κυκλοφορώντας το «Ο Αττίκ στο Παρίσι».

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης, σειρά έχουν τα τραγούδια του μεσοπολέμου και οι ιστορίες τους:

– Για ποια γυναίκα γράφτηκε το «Ας ερχόσουν για λίγο»;

– Ποιο ήταν το πρώτο ελληνικό τραγούδι «αντίστασης» και τι συνέβη αλήθεια με τις «κοντές φούστες»;

– Πώς υποδέχτηκαν οι σπουδαστές του πανεπιστημίου της Αθήνας την πρώτη γυναίκα συμφοιτήτριά τους και τι τραγουδούσαν τα «κοσμικά» κορίτσια που δεν «έδιναν λογαριασμό» σε κανέναν;

– Και ποιο ήταν το πρώτο ελληνικό τραγούδι που έκανε διεθνή καριέρα και γράφτηκε για τα πανέμορφα μάτια μιας πασίγνωστης Ελληνίδας;

Στο πιάνο και το ακορντεόν: ο εξαιρετικός μουσικός Χάρης Σταυρακάκης

giorgis26_2


Τετάρτη 22 Μαΐου 

Αγγλικανική εκκλησία Αγίου Παύλου, Φιλελλήνων 27, μετρό Σύνταγμα
Ώρα: 21:00
Εισιτήρια: 12 και 10 ευρώ www.viva.gr
Οργάνωση / πληροφορίες: www.actionesti.gr

 

Τετάρτη 4 Ιουνίου

Maison de la Grèce, 9 rue Mesnil,  Paris
Metro Victor Hugo
Ώρα: 19:00
Είσοδος ελεύθερη


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5394 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top