tetartopress

Γιώργος Κυδωνάκης & Syxtyle: «Φλόγα»

Γιώργος Κυδωνάκης & Syxtyle: «Φλόγα»

Γιώργος Κυδωνάκης & Syxtyle: «Φλόγα»


Ο  Γιώργος Κυδωνάκης σε συνεργασία με τον Syxtyle μας έδωσαν ένα  κράμα hip hop και rock, σύγχρονο και παράλληλα οικείο, που συγκινεί από τις πρώτες του νότες.

Το τραγούδι γράφτηκε με αφορμή τις φωτιές στη Νέα Πεντέλη το καλοκαίρι του 2022 και το videoclip γυρίστηκε στην ίδια τοποθεσία, έχοντας ως πρωταγωνιστές ένα αγόρι και ένα κορίτσι, σε ένα δυστοπικό περιβάλλον να ψάχνουν την θέση τους σε αυτό τον “μυστήριο” κόσμο.

Τη μουσική υπογράφει ο  Γιώργος Κυδωνάκης, τους στίχους ο Syxtyle και Ειρήνη Χατζηνίκου. Την ενορχήστρωση, τη μίξη και το mastering ανέλαβε ο Hector.d στο hd.factory ενώ την ηχογράφηση και τις σόλο κιθάρες επιμελήθηκε ο «Mikko» Chris Vlachos στα Eightyard Studios. Την οργάνωση παραγωγής έκανε ο Σπύρος Τσαρούχης, την επικοινωνία ανέλαβε η Action Εστί ενώ την σκηνοθεσία του βιντεοκλίπ ανέλαβε ο Mike Marzz.

 

Γιώργος Κυδωνάκης:

 

Κυκλοφόρησε το 2021 το πρώτο του EP που ονομάστηκε “Σε Νέα Τροχιά”. Η μουσική του Γιώργου κατάφερε να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα. Το lockdown καθυστέρησε την ανάπτυξη του μουσικού του έργου, όμως ο καλλιτέχνης με κάθε του κυκλοφορία αποδεικνύει την αγάπη του για τη μουσική καθώς παράλληλα διαφαίνεται η αυθεντικότητα και το ταλέντο του.

 

 Syxtyle:

 

Ο Syxtyle, με καταγωγή από τη Θήβα, άρχισε να σκαρώνει στίχους, το 2012, εκφράζοντας τη δική του οπτική για τον κόσμο. Έκτοτε έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 15 ζωντανές εμφανίσεις, τόσο ως σόλο καλλιτέχνης όσο και με διάφορα γκρουπ. Με πολλά τραγούδια στο συρτάρι του, ο ίδιος στοχεύει πλέον να ενώσει το μοναδικό του στυλ γραφής και ερμηνείας με διάφορα είδη μουσικής.

 

Πρόκειται για ένα δυναμικό comeback με καθηλωτική ερμηνεία από τον Γιώργο Κυδωνάκη, που σε συνδυασμό με τους αιχμηρούς στίχους του Syxtyle, δίνουν αμέσως την αίσθηση ότι η “Φλόγα” τώρα άναψε και θα δυναμώνει.

Οι ίδιοι οι καλλιτέχνες δηλώνουν: «Η Φλογα είναι ένα τραγούδι αφιερωμένο σε όσους δεν λύγισαν από τις δυσκολίες που συνάντησαν αλλά δυνάμωσαν. Σε όσους σκέφτονται ελεύθερα και παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο. Λίγες σκέψεις και νότες που δεν μπορούσαν να φυλακιστούν και απέδρασαν για να σταθούν απέναντι στην σαθρότητα της κοινωνίας. Οι αλλεπάλληλες τραγωδίες, φέρνουν αυτή τη στιχουργική πιο κοντά στην επικαιρότητα απ’ ότι και εμείς οι ίδιοι θα θέλαμε να είναι. Η ευθύνη είναι στα χέρια όλων μας. Η φλόγα ας γίνει πυρκαγιά!»


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Πάτρα: Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Πάτρα: Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, παρουσιάστηκε ...
Δικογραφία για τη θανάτωση ζωνοδέλφινων στο βορειοανατολικό Αιγαίο

Δικογραφία για τη θανάτωση ζωνοδέλφινων στο βορειοανατολικό Αιγαίο

Δικογραφία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διατάχθηκε για τη θανάτωση και ακρωτηριασμό τεσσάρων ζωνοδέλφινων τον περασμένο Μάιο στο βορειοανατολικό Αιγαίο, ...
Ηράκλειο: Επανακατάληψη στον «Ευαγγελισμό»

Ηράκλειο: Επανακατάληψη στον «Ευαγγελισμό»

Επανακατάληψη στο κτίριο του Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου από μέλη της "Κατάληψης Ευαγγελισμού". Να ...
Κάλεσμα ΝΑΡ - νΚΑ Πάτρας σε πορεία αλληλεγγύης στο Παλαιστινιακό λαό το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου

Κάλεσμα ΝΑΡ – νΚΑ Πάτρας σε πορεία αλληλεγγύης στο Παλαιστινιακό λαό το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου

Ανακοίνωση - Κάλεσμα των οργανώσεων Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (Οργανώσεις Πάτρας) σε πορεία ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13631 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top