Τέταρτο

«Γιώργος Μανσόλας» – Αναδρομική εικαστική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας σε συνεργασία με τον Νίκο Μέξα και τη Σάρα Μανσόλα/Μόρτενσεν διοργανώνουν την πρώτη αναδρομική έκθεση του εικαστικού και γραφίστα Γιώργου Μανσόλα.

Η έκθεση παρουσιάζει χαρακτηριστικά έργα από όλη την εικαστική πορεία του διεθνούς καλλιτέχνη, από τη δεκαετία του 1970 έως και το τέλος της δεκαετίας του 1990. Ταυτόχρονα περιλαμβάνει ειδικά επιλεγμένους εμβληματικούς λογότυπους που φιλοτέχνησε στην παράλληλη και εξίσου μακρά πορεία του ως γραφίστας, μια καριέρα που τον καθιέρωσε ως έναν από τους πρώτους και σπουδαιότερους επαγγελματίες στο χώρο αυτό. Το κοινό του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών θα έχει επίσης την σπάνια ευκαιρία να δει προσχέδια, δοκιμές, προσωπικά αντικείμενα έμπνευσης και σχεδίασης του καλλιτέχνη, υλικό που εκτίθεται για πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο και αποτελεί πηγή του έργου του αλλά και τεκμήριο μιας μη-ψηφιακής εποχής δημιουργίας.

Για τη ζωγραφική του Γιώργου Μανσόλα σημειώνει η ιστορικός τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη: «Ο Γιώργος Μανσόλας, ως έμπειρος καλλιτέχνης χρησιμοποιούσε πολύπλοκες τεχνικές, πολυειδείς τεχνοτροπίες και ποικίλα εκφραστικά μέσα για να μεταφέρει τις επιθυμητές εννοιολογικές παραπομπές στο εικαστικό του έργο, το φορτισμένο με την επικοινωνιακή δύναμη της γραφιστικής γλώσσας. Η τέχνη του βαθιά ανθρωπιστική και υψηλής αισθητικής παραμένει επίκαιρη και σύγχρονη, γι’ αυτό αποτελεί και μια πολύτιμη παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές».

Συντελεστές της έκθεσης: Νίκος Μέξας, Σάρα Μανσόλα/Μόρτενσεν, Αλεξάνδρα Κωτσάκη

Πληροφορίες

Εγκαίνια: Σάββατο 7 Μαΐου & ώρα 18.30

Διάρκεια έκθεσης: 7 Μαΐου – 30 Ιουνίου

Ώρες λειτουργίας: 08:30 – 20:00

Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, Νέα Εθνική Οδός Πατρών-Αθηνών 38-40 | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map | Τηλ. Επικ.: 2613616100, 2613616177 | [email protected]


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10161 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top