Τέταρτο

«Γιορτές πόλεων» – Ανοιχτή πρόσκληση από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων


Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, διοργανώνει τις «Γιορτές πόλεων» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση του ‘21. Πρόκειται για μια πολυδιάστατη γιορτή, ανοιχτή σε όλους τους πολίτες, στην οποία θα συμμετέχουν χορευτικά και μουσικά σχήματα.

Από τις 22 έως 24 Ιουλίου  στο Νότιο Πάρκο, θα πραγματοποιηθεί  το «Αντάμωμα Χορευτικών Συγκροτημάτων», το οποίο θα ολοκληρωθεί με λαϊκή συναυλία από το συγκρότημα «Άρτυμα» και φιλέματα. Στο Τριήμερο «Χορευτικό Αντάμωμα» θα συμμετάσχουν 40 χορευτικά σύνολα από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.

Με στόχο το «γέμισμα» της πόλης με χορούς και μουσικές, ο Πολιτιστικός Οργανισμός απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους συλλόγους και συγκροτήματα της ευρύτερης περιοχής που διατηρούν χορευτικά τμήματα παραδοσιακών χορών να συμμετάσχουν, δίνοντας τους την ευκαιρία παρουσίασης της δουλειάς τους εξασφαλίζοντας ανάλογη υλικοτεχνική υποδομή. Την οργάνωση του «Χορευτικού Ανταμώματος» έχει αναλάβει το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου, στο οποίο μπορούν να απευθυνθούν και να δηλώσουν συμμετοχή όλοι όσοι επιθυμούν. Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του χορευτικού τμήματος  εδώ.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, σε σχετική της επιστολή προς συλλόγους και συγκροτήματα που διαθέτουν χορευτικά τμήματα, τους καλεί να συμμετάσχουν, επισημαίνοντας ότι « μέσα από το Χορευτικό Αντάμωμα και τις υπόλοιπες πολιτιστικές δραστηριότητες, ο Πολιτιστικός Οργανισμός επιδιώκει να φέρει το λαό της Πάτρας σε επαφή με την ιστορία του, ευελπιστώντας ότι τα συμπεράσματα από την ελληνική επανάσταση του 1821 θα συμβάλουν στην ενίσχυση της μαχητικότητάς του. Η ελληνική επανάσταση μας διδάσκει πως τίποτα δεν αλλάζει προς την κατεύθυνση της κοινωνικής προόδου, αν ο λαός δεν πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Επιβεβαιώνεται ο αναντικατάστατος ρόλος του αγώνα, στο να προχωρήσει μπροστά η κοινωνία».

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7673 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

   

Back to Top