tetartopress

«Γιορτή της Θαλάσσιας Χελώνας» στο Κέντρο Διάσωσης στη Γλυφάδα από τον ΑΡΧΕΛΩΝ το Σάββατο 27 Μαΐου


Πρόσκληση σε μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν  μ’ ένα συναρπαστικό τρόπο το περιβάλλον και τη θάλασσα στη «Γιορτή της Θαλάσσιας Χελώνας» απευθύνει ο ΑΡΧΕΛΩΝ το Σάββατο 27 Μαΐου στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας.  Η γιορτή θα είναι μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Μεσογείου για τραυματισμένες και άρρωστες χελώνες που μεταφέρονται από όλες τις θάλασσες της Ελλάδας, με συνεχείς ξεναγήσεις και πολλά διαδραστικά δρώμενα και δραστηριότητες!

Φέτος, το θέμα της Γιορτής είναι η μετανάστευση των θαλάσσιων χελωνών και συγκεκριμένα οι διαδρομές της χελώνας Καρέττα στη Μεσόγειο. Η έμπνευση γι’ αυτό το μοναδικό εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό ταξίδι  έχει να κάνει με τα πραγματικά ταξίδια της χελώνας «Έλλα», η οποία εντοπίστηκε από τους ανθρώπους του ΑΡΧΕΛΩΝ να κάνει τη φωλιά της στον Κυπαρισσιακό Κόλπο το 2019 και την παρακολούθησαν για 2 χρόνια στις Μεσογειακές της περιπέτειες.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ καλεί τους μικρούς του φίλους να ταξιδέψουν μαζί με την «Έλλα» σε ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού με γρίφους και αναμνηστικά έπαθλα γεμάτο θάλασσα, χρώματα, παιχνίδια και εκπλήξεις! Παράλληλα όλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις θαλάσσιες χελώνες που φιλοξενούνται και περιθάλπονται στο Κέντρο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν και δύο Κεντρικές Δράσεις με ομαδικό κάλεσμα, ανεξάρτητα του παιχνιδιού, σε συγκεκριμένες ώρες:

•  12:30 Ζωντανή σύνδεση με παραλία ωοτοκίας «περιμένοντας την πρώτη φωλιά του 2023!»

•  13:00 Θεατρικά Στιγμιότυπα από την Ομάδα Τέχνης «Πάροδος»  με θέμα τη θάλασσα

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μάϊου, 11:00 -14:00,στο  Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών ΑΡΧΕΛΩΝ, 3η Μαρίνα Γλυφάδας (Στάση τραμ «Παλαιό Δημαρχείο»).

Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής παιδιών και στην Αγγλική γλώσσα. Είσοδος ελεύθερη.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Διάσωσης.


 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Το χρώμα του ροδιού» του Παρατζάνoφ - Αξέχαστη ομορφιά, οργιαστική φαντασία, ένα μοναδικό αριστούργημα

«Το χρώμα του ροδιού» του Παρατζάνoφ – Αξέχαστη ομορφιά, οργιαστική φαντασία, ένα μοναδικό αριστούργημα

"Το χρώμα του ροδιού" ("Tsvet granata" / "The color of pomegranates") (αρχικός πρωτότυπος τίτλος: "Sayat Nova"). Σκηνοθεσία: Σεργκέι Παρατζάνoφ. Πρωταγωνιστεί: ...
Ο Εξηνταβελόνης από το Άρμα Θέσπιδος

Πάτρα: «Ο Εξηνταβελόνης» από το Άρμα Θέσπιδος – Καλοκαιρινή περιοδεία

Το Άρμα Θέσπιδος του Δημοτικού  Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας παρουσιάζει τον Εξηνταβελόνη του Κωνσταντίνου Οικονόμου, ένα από τα σημαντικότερα έργα  του ...
Πάτρα: «Χάνσελ & Γκρέτελ» - Θεατρικό μιούζικαλ για παιδιά

Πάτρα: «Χάνσελ & Γκρέτελ» – Θεατρικό μιούζικαλ για παιδιά

Ένα παιδικό θεατρικό μιούζικαλ του δημοφιλούς παραμυθιού των αδελφών Γκριμ, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Γιώτας Τζουάνη, παρουσιάζεται στην Πάτρα ...
«Αδέσποτα Κορμιά» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

«Αδέσποτα Κορμιά» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Τα «Αδέσποτα Κορμιά», το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ της Ελίνας Ψύκου που διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στις ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13915 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top