Τέταρτο

«Γκαμπριέλα Μιστράλ : Κόρη ενός νέου λαού» – Έκθεση στο Ινστιτούτο Θερβάντες


Χωρίς αμφιβολία, η Γκαμπριέλα Μιστράλ είναι η πιο διάσημη ποιήτρια στο πάνθεο της λογοτεχνίας της Χιλής και από τις γνωστότερες σε επίπεδο Λατινικής Αμερικής. Αποτελεί επίσης σημείο αναφοράς στον τομέα της γυναικείας ποίησης παγκοσμίως. Σε αναγνώριση του έργου της, το 1945 τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, το πρώτο που απονεμήθηκε σε λογοτέχνη από την Λατινική Αμερική.

Στην τελετή απονομής, η Γκαμπριέλα Μιστράλ χαιρέτησε τον βασιλιά της Σουηδίας, αυτοπροσδιοριζόμενη ως «κόρη ενός νέου λαού», φράση που έδωσε και τον τίτλο αυτής της έκθεσης, που δείχνει την πορεία της μέχρι το Νόμπελ.
Τα χρόνια που προηγήθηκαν φέρουν τα σημάδια της επίπονης εμπειρίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της απώλειας αγαπημένων προσώπων.

Από την ηλικία των 30 ετών, η Γκαμπριέλα Μιστράλ ξεκίνησε την διπλωματική της καριέρα στην Ευρώπη και την Λατινική Αμερική, ενώ παράλληλα, λατινιαμερικάνικοι λογοτεχνικοί κύκλοι προωθούν την υποψηφιότητά της για το Νόμπελ, που τελικά της απονέμεται το 1945.

Η έκθεση αυτή ρίχνει φως σε διάφορες πλευρές του λογοτεχνικού της έργου και της ζωής της ως διπλωμάτη. Περιλαμβάνει ανέκδοτες φωτογραφίες που αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα της ζωής της, του περιβάλλοντός της και του λογοτεχνικού της έργου.

Πληροφορίες

Ημερομηνία: 15/09/2021- 16/10/2021
Ωράριο επισκέψεων: Δευτέρα-Παρασκευή: 10.00-18.00. Κλειστά 6-8 Οκτωβρίου.
Παρατηρήσεις: Τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον COVID που προβλέπουν οι ελληνικές υγειονομικές αρχές.
Τόπος: Ινστιτούτο Θερβάντες Σκουφά 31 Αθήνα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google maps

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7862 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top