tetartopress

GreenWave Festival 2022 στη Θεσσαλονίκη


Το GreenWave Festival επιστρέφει. Συλλεκτικό – Επετειακό – Αυτόνομο. Από 15 – 17 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναλυτικά αναφέρεται στο κάλεσμα:

Μια ολόκληρη γενιά δεν γνωρίζει παρά μόνο κρίση (οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή), μνημόνια, περιορισμούς, ανεργία, πόλεμο, ανασφάλεια, βία και ξενιτιά.

Μια ολόκληρη κοινωνία συνθλιμμένη κάτω από το βάρος των συνεπειών των νεοφιλελεύθερων -εχθρικών προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον- πολιτικών που παράγουν ακρίβεια, ανέχεια, κοινωνική ανισότητα, ανασφάλεια και φόβο.

Μία δημοκρατία βαθιά πληγωμένη με το σεβασμό και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο ναδίρ, με παράνομες επαναπροωθήσεις, αστυνομική αυθαιρεσία και καταστολή και όλες τις μορφές της ατιμώρητης έμφυλης βίας.

Μια δικαιοσύνη για λίγους κι εκλεκτούς στην υπηρεσία των ελίτ.

Ένα περιβάλλον ανοχύρωτο απέναντι στις οικοκτόνες πολιτικές που προκαλούν κλιματικό χάος, ενεργειακή φτώχεια και φέρνουν την πυρηνική απειλή ξανά στο προσκήνιο.

Μας στερούν την ελπίδα, την αλληλεγγύη, την ευημερία, την ευτυχία, την ελευθερία, την πλανητική ισορροπία, την εναλλακτική προοπτική για μια άλλη κοινωνία.

Θέλουμε τη ζωή μας πίσω. Θέλουμε να γίνουμε πρωταγωνιστές/στριες στον αγώνα για έναν πράσινο πλανήτη, για έναν κόσμο με δικαιοσύνη, ισοτιμία, δημοκρατία, ελευθερία, ευημερία και αλληλεγγύη. Να διαδώσουμε παντού τη δική μας θετική ενέργεια.

Ελάτε να αναζητήσουμε μαζί τις πράσινες αξίες, τις ιδέες της οικολογίας, τις εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις, τη δίκαιη πράσινη μετάβαση, τη συμπερίληψη όλων στις εξελίξεις, την ποιότητα ζωής και μια υπεύθυνη, πράσινη οικονομία για τους ανθρώπους και τον πλανήτη.

Όλα αυτά και πολλά άλλα θα συζητήσουμε στο Greenwave, το οικολογικό φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης. Το Greenwave είναι ένα ανοιχτό φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε το 2011, διοργανώνεται από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και υλοποιείται από τους εθελοντές και τις εθελόντριες του Οικόπολις. Συγκεντρώνει κάθε χρόνο δεκάδες οργανώσεις, συλλογικότητες, παραγωγούς, εκθέτες/τριες οικολογικών προϊόντων, καλλιτέχνες/ιδες. Είναι ένα δημιουργικό και μη εμπορευματοποιημένο φεστιβάλ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο Δημοτικό Πάρκο ΧΑΝΘ, με χιλιάδες επισκέπτες/τριες κάθε χρόνο.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Greenwave εδώ.

Το πρόγραμμα του GreenWave Festival 2022 στη Θεσσαλονίκη

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Αδέσποτα Κορμιά» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

«Αδέσποτα Κορμιά» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Τα «Αδέσποτα Κορμιά», το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ της Ελίνας Ψύκου που διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στις ...
«Η αρπαγή» - Η επιθυμία της μητρότητας ως επιταγή της κανονικότητας στη μοναξιά των κοινωνιών μας

«Η αρπαγή» – Η επιθυμία της μητρότητας ως επιταγή της κανονικότητας στη μοναξιά των κοινωνιών μας

«Η αρπαγή» (Le ravissement). (μετάφραση πρωτότυπου τίτλου: «Η έκσταση»). Σκηνοθεσία: Ιρίς Καλτενμπάκ. Πρωταγωνιστούν: Χαφσία Χερζί, Αλέξις Μανέντι, Νίνα Μερίς. Γαλλία, ...
«ΟΖ- Εικόνες από τον κόσμο» - Έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη

«ΟΖ- Εικόνες από τον κόσμο» – Έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη στην a.antonopoulou.art

Η νέα έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη που ξεκινά την Πέμπτη 16 Μαΐου στην γκαλερί a.antonopoulou.art, είναι μια σειρά έργων, ζωγραφικής ...
«Βασιλιάδες του Κόσμου» από 16 Μαΐου στους κινηματογράφους

«Βασιλιάδες του Κόσμου» από 16 Μαΐου στους κινηματογράφους

Η Weirdwave,  από τις 16 Μαΐου, παρουσιάζει στα θερινά την  ταινία της Λάουρα Μόρα «Βασιλιάδες του Κόσμου»,  που απέσπασε το ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13902 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top