Τέταρτο

Γυναίκες Δημιουργοί κινουμένων σχεδίων για τον 21ο αιώνα – Κύκλος ταινιών μικρού μήκους από το Ινστιτούτο Θερβάντες


Η δημιουργικότητα στον κόσμο των κινουμένων σχεδίων είναι τεράστια και η παραγωγή που σχετίζεται με αυτήν την καλλιτεχνική έκφραση διαθέτει μεγάλο αριθμό δημιουργών, οι οποίοι έχουν ανοίξει ένα ενδιαφέρον αναφορικό πλαίσιο της δικής τους έκφρασης.

Το Ινστιτούτο Θερβάντες, σε συνεργασία με το δίκτυο MYC. Mujeres y Cine (Γυναίκες και Σινεμά), παρουσιάζουν ένα δείγμα μικρού μήκους ταινιών κινουμένων σχεδίων, για ενήλικες, που συγκεντρώνει μια ενδιαφέρουσα διαγενεακή ομάδα από τις καλύτερες Ισπανίδες δημιουργούς κινουμένων σχεδίων: Σπουδαίες καλλιτέχνιδες που εκμεταλλεύονται τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρουν οι διαφορετικές τεχνικές κινουμένων σχεδίων, και μετατρέπουν την αστάθεια που συνήθως συνοδεύει αυτή τη μορφή κινηματογραφικής έκφρασης σε μια εγγύηση εκφραστικής ελευθερίας.

Πληροφορίες

Ημερομηνία:30/11/2021 έως 23/12/2021 στις 21:00

Παρατηρήσεις: Διαδικτυακές προβολές

Με υποτίτλους στα ελληνικά

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες στο κανάλι του Ινστιτούτου θερβάντες στο Vimeo, από τις 21.00 ώρα Ελλάδος της ημέρας που αναφέρεται στο πρόγραμμα και για 48 ώρες.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών εδώ.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8234 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top