Τέταρτο

«Γυναίκες» – Έκθεση Φωτογραφίας του Δημήτρη Στρατάκη στην Athens Virtual Gallery


Ο Δημήτρης Στρατάκης, έχοντας παρακαταθήκη 20 Εκθέσεις ανά τον κόσμο, έρχεται στην Athens Virtual Gallery  για να παρουσιάσει την σειρά του «Γυναίκες».

Με την ειλικρίνεια του αληθινού, «γυμνός από τεχνικό φωτισμό», έξω από το φωτογραφικό στούντιο, μας δείχνει τις γυναίκες, γοητεύει και γοητεύεται απ’ το σκοτάδι τους, καλωσορίζει και αγκαλιάζει το φως τους.

Άλλωστε όπως δηλώνει και ο ίδιος πάντα πιστεύει στο Ιερό Φυσικό Φως…

Ο Dimitris The Athens ξεκίνησε ως φωτογράφος του δρόμου για περίπου 15 χρόνια, σε πάνω από́ 80 χώρες. Σταματώντας τα ταξίδια το 2010 έκανε το πρώτο του κοινωνικό πρότζεκτ με όνομα “Maenads” που είχε μεγάλη απήχηση σε πολλές χώρες για την δύναμη των εικόνων του. Το επόμενο πρότζεκτ του ήταν το “100 teardrops for racism” μαζί με τους medicines du Monde,όπου 100 γυναίκες όλων των ηλικιών και φυλών δάκρυσαν μπροστά στον φακό του ενάντια σε κάθε είδος ρατσισμού. Παράλληλα φωτογράφιζε γυναίκες γυμνές και ημίγυμνες μόνο σε ασπρόμαυρο, πάντα με φυσικό φως και ποτέ σε στούντιο, ψάχνοντας περισσότερο τις ψυχές τους μέσα απ’ τον φακό. Μέσα σε όλα ταυτόχρονα τα πρότζεκτ του αποφάσισε το 2013 (ψάχνοντας και τη δική του ψυχή) να περπατήσει το Camino de Santiago de Compostela, 840 χιλιόμετρα όπου και αυτό έγινε έκθεση και βιβλίο με τίτλο “ElCaminante”.

www.athensvirtualgallery.com | [email protected] | facebook |instagram

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8888 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top