Τέταρτο

Γυναίκες και επανάσταση στην ανεξαρτησία της Λατινικής Αμερικής. Online συζήτηση-αφιέρωμαΤο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ «Λογοτεχνία Εν Αθήναις» – ΛΕΑ, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και η Σχολή Ιβηροαμερικανικών Γλωσσών και Πολιτισμών «Abanico», τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, παρουσιάζουν τη συζήτηση-αφιέρωμα με τίτλο «Γυναίκες και επανάσταση στην ανεξαρτησία της Λατινικής Αμερικής». Συμμετέχουν η συγγραφέας και καθηγήτρια Σίλβια Μαλντονάδο από την Αργεντινή και η κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος Μάρτα Ντουράν ντε Ουέρτα από το Μεξικό.

Η συζήτηση θα γίνει στα ισπανικά την Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 18:00-19:00 ώρα Ελλάδος, μέσω της πλατφόρμας Zoom του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, απ’ όπου μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά με ελεύθερη πρόσβαση. Στις 20 Μαρτίου θα αναμεταδοθεί με υποτίτλους στα ελληνικά, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των διοργανωτών.

Πλατφόρμα Zoom | Facebook του Φεστιβάλ ΛΕΑ | Facebook του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας | Facebook της Σχολής Abanico

Σίλβια Μαλντονάδο (Αργεντινή). Συγγραφέας, καθηγήτρια και ερευνήτρια στον τομέα της γλώσσας στις σχολές Ψυχολογίας και Φιλοσοφίας και Γραμμάτων. Έχει εργαστεί ως μεταφράστρια και επιμελήτρια σε διάφορους εκδοτικούς οίκους, τόσο σε λογοτεχνικά, όσο και σε ακαδημαϊκού περιεχομένου έργα.

Μάρτα Ντουράν ντε Ουέρτα (Μεξικό). Δημοσιογράφος και συγγραφέας, με διδακτορικό στην Κοινωνιολογία, μεταπτυχιακή καθηγήτρια πολιτικού ρεπορτάζ και ανταποκρίτρια toy Radio France International στο Μεξικό. Έχει βραβευθεί για την δουλειά της τόσο ως δημοσιογράφος όσο και ως εκπαιδευτικός.

Περισσότερες πληροφορίες: www.lea-festival.com | [email protected]

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7052 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top