Τέταρτο

«Γυναίκες στη φυλακή» – Εκδήλωση – συζήτηση στη Locomotiva Cooperativa


Παρουσίαση του βιβλίου «Γυναίκες στη φυλακή» και προβολή του ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή «Κλειστοί Χώροι – Τα περιστέρια του Κορυδαλλού» στη Locomotiva Cooperativa την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 στις 19:00. Τρεις γυναίκες μάς μεταφέρουν τη φωνή των στερημένων φωνής και δικαιωμάτων φυλακισμένων Γυναικών.

Οι τρεις γυναίκες είναι η Mαρία Φαφαλιού, η Εύα Στεφανή και η Κατερίνα Μάτσα. Η Μαρία Φαφαλιού έχει πρόσφατα κυκλοφορήσει το βιβλίο για τις Γυναίκες στη Φυλακή, με μαρτυρίες και συνεντεύξεις από φυλακισμένες γυναίκες. Η Εύα Στεφανή είναι δημιουργός του ντοκιμαντέρ με συνεντεύξεις από γυναίκες των φυλακών Κορυδαλλού. Και η Κατερίνα Μάτσα, δημιουργός του 18Άνω και στέλεχος του ΕΕΚ.

Πληροφορίες

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 στις 19:00

Λοκομοτίβα – Cooperativa, Mπόταση 7 και Σολωμού, Εξάρχεια | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθούν όλα τα µέτρα προστασίας κατά της διασποράς του covid-19 και η χρήση µάσκας.

Δείτε περισσότερα για την εκδήλωση εδώ.


«Γυναίκες στη φυλακή»

Μια πρώτη γνωριμία με τις ποινικές κρατούμενες στις ελληνικές φυλακές. Μέσα από δικές τους μαρτυρίες, ποιήματα, σκίτσα, ημερολόγια, φωτογραφίες, πλαισιωμένες από τον λόγο εκείνων που τις γνώρισαν από κοντά, καθώς και από τον λόγο των ειδικών. Γνωστές και άγνωστες πτυχές από τη ζωή στα Καταστήματα Κράτησης Γυναικών. Το «πριν» από τη φυλακή. Το «μετά» τη φυλακή. Ιστορίες που δεν ξέρουμε, ή που τάχα δεν ξέρουμε. Γυναίκες τόσο μακριά και συνάμα τόσο κοντά μας. Ένα ταξίδι σ’ αυτόν τον γνωστό/άγνωστο κόσμο. Έναυσμα για σκέψη και για δράση – από την Πολιτεία πρώτιστα, αλλά και από καθέναν από μας. Το βιβλίο, που περιλαμβάνει πάνω από 100 εικαστικά, προλογίζει ο Συντονιστής του «Δικτύου Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών» Κλήμης Πυρουνάκης, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις αλεξάνδρεια.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 9970 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top