Τέταρτο
18 Προβολές

Η Άννα Κοκκίνου επιστρεφεί με το έργο «Μορφές» από το έργο του Βιζυηνού στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Σημείο αναφοράς και σταθμός στην ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου , το έργο Μορφές από το έργο του Βιζυηνού  με την Άννα Κοκκίνου έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για τρεις μοναδικές παραστάσεις Παρασκευή 6, Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Νοεμβρίου.

Τον Μάιο του 1993, ανέβηκαν για πρώτη φορά οι Μορφές από το έργο του Βιζυηνού  γοητεύοντας κοινό και κριτική. Με παρακαταθήκη τις 900 και πλέον επιτυχημένες παρουσιάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η παράσταση  μέσα στα χρόνια εξακολουθεί να χτίζεται, να διαμορφώνεται, να εξελίσσεται με νέα υλικά που προκύπτουν από την  πορεία της ζωής  και της  δουλειάς

Γιατί η παράσταση αυτή αποτελεί σημείο θεατρικού επαναπροσδιορισμού – λέει η Άννα Κοκκίνου η οποία μεταφέρει και ζωντανεύει κείμενα του Έλληνα λογοτέχνη και μετατρέπει την γλώσσα του κειμένου σε θεατρικό λόγο.

Με μοναδικό αντικείμενο ένα τραπέζι η Άννα Κοκκίνου με τα πολλά της πρόσωπα, τις πολλές φωνές, τις διαφορετικές ηλικίες και φύλα, μας καταδύεται στο έργο του Βιζυηνού και  παρασύρει  σε ένα ταξίδι εικόνων μοναδικό.


Ταυτότητα Παράστασης

Κείμενο: Άννα Κοκκίνου

Σκηνοθεσία: Δήμου Αβδελιώδη- Μίρκας Γεμεντζάκη

Φιλολογικός σύμβουλος: Βασίλης Διοσκουρίδης

Μουσική: Claude Debussy

Φωτισμοί: Φίλιππος Κουτσαφτής

Ερμηνεία:  Άννα Κοκκίνου

Φωτο: Σπύρος Στάβερης

Διάρκεια 120’

 

Πληροφορίες

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά | τηλ.: 210 4143 310 | Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς |  Οδηγίες Πρόσβασης στο Google Maps

Παραστάσεις: Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στις 20:30 | Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 20:30 | Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 19:00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15 ευρώ | Μειωμένο 12 ευρώ

Πωλήσεις εισιτηρίων: Ταμείο Θεάτρου, Ηρώων Πολυτεχνείου 32 & Βασ. Γεωργίου | Τicket services εκδοτήριο Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου | τηλεφωνικά: 2107234567 | www.ticketservices.gr (+0,70€/εισιτ.) | Public (+1€/εισιτ.)


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6158 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top