tetartopress

Η αιχμαλωσία των ζώων δεν μπορεί να είναι «εκπαιδευτική διαδικασία» για σχολεία

tiger-2540038_1280


Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με επιστολή της στο Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ενημερώνει για την πραγματικότητα των ζωολογικών κήπων πίσω από τη βιτρίνα και τα πολύχρωμα φώτα και παροτρύνει τους εκπαιδευτικούς να αποτρέπουν τους συναδέλφους τους από το να πραγματοποιούν τέτοιες «εκπαιδευτικές» εκδρομές.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αγαπητοί φίλοι,

Είμαστε η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, η μεγαλύτερη της χώρας στον τομέα των ζώων, με πάνω από 60 σωματεία στη δύναμή μας.

Σκεφτήκαμε να απευθυνθούμε σε σας πιστεύοντας, ότι θα βρούμε ευήκοα ώτα σε ένα θέμα που άπτεται της εκπαιδευτικής πολιτικής γύρω από την φύση και τα πλάσματά της.

Δεν θα θέλαμε να σταθούμε σε γενικές αναφορές για το ποια είναι η κατάσταση, που βιώνουν τα πάσης φύσεως ζώα στην χώρα μας, σεβόμενοι το χρόνο σας και τις υποχρεώσεις σας, γι αυτό και θα εστιάσουμε σε ένα ζήτημα.

Στους ζωολογικούς κήπους στην Ελλάδα

Αγαπητοί φίλοι,

Πίσω από την βιτρίνα και τα πολύχρωμα φώτα των ζωολογικών κήπων κρύβεται πολύς πόνος και δυστυχία για τα αιχμάλωτα άγρια ή και τα ενδημικής πανίδας ζώα.

Κρύβονται επιμελώς τα παράνομα οικονομικά κυκλώματα αιχμαλωσίας και εμπορίας άγριων ζώων, κρύβεται μια οδυνηρή εκμετάλλευσή τους για καθαρά οικονομικό όφελος του κάθε επιχειρηματία τέτοιων χώρων.

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι από έλλειψη ενημέρωσης και μόνο ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός δασκάλων σε όλη την Ελλάδα, οδηγούν τα παιδιά σε τέτοιους χώρους, προκειμένου να ενημερωθούν για την άγρια ζωή του πλανήτη.

Τι είδους εκπαίδευση όμως είναι αυτή για τους μικρούς μαθητές να βλέπουν αυτά τα περήφανα άγρια ζώα της ζούγκλας πίσω από τα κάγκελα, μέσα σε πραγματικές φυλακές, να βλέπουν ζώα σε κατάθλιψη, σε απίστευτη μοναξιά ή ζώα να κάνουν αφύσικα «νούμερα»;

Τι είδους εκπαιδευτική πολιτική είναι αυτή για τα σημερινά παιδιά που θα κτίσουν το μέλλον της χώρας μας;

Οι εικόνες και το τυχαίο ρεπορτάζ που σας στέλνουμε είναι πολύ πρόσφατα.

Παρακαλούμε δείτε τα για να μπορέσετε να αντιληφθείτε κατ’ ελάχιστον τι συμβαίνει στην πραγματικότητα στους χώρους αυτούς και ποιες καταστάσεις άθελά τους οι δάσκαλοι συγκαλύπτουν.

Το 2012 με τον νόμο 4039/12 καταργήθηκαν τα τσίρκο με ζώα στην χώρα μας.

Και γίναμε φωτεινός φάρος σε όλη την Ευρώπη.

Ζητάμε τώρα την έμμεση και δική σας συμβολή για να κλείσουν οι ζωολογικοί κήποι, αυτοί οι χώροι μαρτυρίου για όντα, που είναι άκρως νοήμονα και συναισθανόμενα.

Αποτρέψετε τους συναδέλφους σας από το να πραγματοποιούν τέτοιες «εκπαιδευτικές» εκδρομές.

Τα νέα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν για την άγρια ζωή μέσα από άλλους τρόπους που δεν στηρίζονται στον πόνο των ζώων και δεν στηρίζουν τις τσέπες του κάθε επιχειρηματία εις βάρος της υπόλοιπης ζωής του πλανήτη μας.

Ο Δάσκαλος έχει υποχρέωση να «μπολιάζει» με αξίες και ιδανικά τα νέα παιδιά.

Και δεν μπορεί να αποτελεί αξία η εκμετάλλευση, καμία εκμετάλλευση, κανενός πλάσματος, ανθρώπινου ή μη.

Σας ευχαριστούμε και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση ακόμη και εκ του σύνεγγυς σε συνάντηση των δύο Ομοσπονδιών.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13475 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top