tetartopress

Η έκθεση «Νέα αποκτήματα / νέες προσεγγίσεις» συνεχίζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης


Στο πλαίσιο  του εκθεσιακού θεσμού με τίτλο «Νέα αποκτήματα / νέες προσεγγίσεις», μία περίοπτη προθήκη στον χώρο υποδοχής του μουσείου καλωσορίζει τους επισκέπτες, συστήνοντάς τους μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες, νέες και παλιές, αρχαιότητές του: αντικείμενα που είτε αποκτήθηκαν πρόσφατα και για πρώτη φορά παρουσιάζονται στο επιστημονικό και ευρύ κοινό είτε ανασύρθηκαν από τα ράφια των αποθηκών για να εκτεθούν υπό το πρίσμα μιας νέας προσέγγισης, όπως μετά από μία διαδικασία αποκατάστασης, μία νέα ερμηνεία ή νέα επιστημονικά δεδομένα.

Ένα ακόμα νέο απόκτημα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό: ένα αττικό αγγείο κλασικών χρόνων που πρόσφατα επαναπατρίσθηκε, έχοντας διανύσει μία ενδιαφέρουσα διαδρομή από τα χρόνια της Κατοχής μέχρι σήμερα.

Μικρής διάρκειας ξενάγηση στα «Νέα αποκτήματα / νέες προσεγγίσεις» θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα από αρχαιολόγο του μουσείου.

Πληροφορίες

Διάρκεια έκθεσης: 1 Οκτωβρίου 202131 Μαρτίου 2022

Ημέρες & Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή 8:30 – 15:30

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μανόλη Ανδρόνικου 6 | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

Τιμές εισιτηρίων: αναλυτικά εδώ

Υγειονομικά πρωτόκολλα:

Κατά την είσοδό σας στο Μουσείο θα πρέπει να επιδεικνύετε έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης και
αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό για τον απαιτούμενο έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) του τελευταίου 24ώρου.
Τήρηση αποστάσεων ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.Ένα (1) άτομο ανά 2 τ.μ.
Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Επιτρέπονται οι ομαδικές ξεναγήσεις. Στις επισκέψεις ομάδων με ξεναγό θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις και τα προβλεπόμενα μέτρα, να γίνεται χρήση ασύρματης ξενάγησης και να αποφεύγεται η χρήση κοινόχρηστων συσκευών (tablets, ακουστικά κ.λπ.).
Επισκέψεις ομάδων έως 30 ατόμων, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Μουσείου, και μόνο κατόπιν έγκαιρης τηλεφωνικής συνεννόησης (2313310301).


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13088 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top