Τέταρτο

Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα – Online εκδήλωση για παιδιά


Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Ψυχογιός προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους για «μια μέρα στην ηλιόλουστη Ολυμπία», παρέα με την συγγραφέα Σοφία Αλεξίου και τους ήρωές της.

Η παρουσίαση απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και πραγματοποιείται online μέσω Zoom την Κυριακή 23 Μαΐου 2021, στις 12:00. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη (με προεγγραφές) για τους νεαρούς βιβλιόφιλους.

«Ελάτε σε ένα αξέχαστο οδοιπορικό με οδηγούς δύο παιδιά, την Έλλη και τον Ερμή, που λατρεύουν τις διακοπές, έναν σκύλο, τον Ντίνο, που μάχεται για τη σωτηρία του περιβάλλοντος και ένα σκανταλιάρικο μυρμήγκι. Μαζί εξερευνούμε την Ακρόπολη, το Ζάππειο, τον Εθνικό Κήπο και φτάνουμε στον τελικό μας προορισμό την Αρχαία Ολυμπία. Στην διάρκεια του ταξιδιού μας περιηγούμαστε σε μνημεία μέσα από μύθους της ελληνικής μυθολογίας και συναντάμε αρχαίους θεούς, σπάνια ζώα και κρυμμένους αρχαίους θησαυρούς και κατασκευάζουμε ένα στεφάνι από φύλλα ελιάς, το βραβείο των αρχαίων ολυμπιακών αγώνων. Πάρτε μαζί σας ένα χάρτινο πιάτο, κόλλα, ψαλίδι, χρώματα και χαρτόνι και φύγαμε»

Η Σοφία Αλεξίου είναι φιλόλογος και δημιουργός του blog Mom and the City στο debop.gr. Τρελαίνεται για ταξίδια και βιβλία, που στο μυαλό της είναι το ίδιο και το αυτό. Στις σπουδές της πήρε γερές δόσεις φιλοσοφίας, παιδαγωγικής και ψυχολογίας κι ασχολήθηκε με την εκπαίδευση, όπου γνώρισε πολλά παιδιά και ένιωσε τυχερή. Κάποια χρόνια μετά δοκίμασε και τη δημοσιογραφία. Έγραψε για ταξίδια, για ωραία φαγητά και συνεργάστηκε εθελοντικά με ΜΚΟ για τα παιδιά.  Η ζωή της χάρισε ανθρώπους που την αγαπούν και μία κόρη πολύ διασκεδαστική. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο. Πιστεύει πως είναι σημαντικό να κυνηγάς τα όνειρά σου γιατί όλα στη ζωή είναι δυνατά, αν κάνεις εκείνο που αγαπάς.

Πληροφορίες

Ημερομηνία εκδήλωσης: Κυριακή 23 Μαΐου 2021, στις 12:00

Διεύθυνση: Online μέσω Zoom

Παρακολούθηση: Ελεύθερη με προεγγραφές εδώ

Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης: 2103680052, [email protected], www.hau.gr/culture

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7463 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

 

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

 

Back to Top