Τέταρτο

Η ελληνική εθνική αποστολή στο κορυφαίο φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων στον κόσμο


Το ελληνικό animation ταξιδεύει στη Γαλλία, για έκτη (6η) συνεχή χρονιά, και με σύνθημα Greece Animated προσγειώνεται στο Διεθνές Φεστιβάλ & Αγορά Κινηματογράφου του Ανεσί (13-18 Ιουνίου 2022), το μεγαλύτερο και σημαντικότερο γεγονός κινουμένων σχεδίων στον κόσμο.

Με συνολικά 37 συμμετοχές πρόκειται για την μεγαλύτερη ελληνική αποστολή στο Ανεσί. Πιο συγκεκριμένα, στο Hellenic Pavillion θα συμμετάσχουν στην επαγγελματική Αγορά του Annecy (MIFA) 21 διαπιστευμένοι επαγγελματίες και θα προβληθούν σε στοχευμένο κοινό πάνω από 81 δημιουργικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με το animation στην Ελλάδα ενώ θα παρουσιαστούν 37 συνολικά έργα από τα οποία 27 ολοκληρωμένα και 10 σε εξέλιξη.

Elevator Alone (Αναστασία Παπαδοπούλου, 2021)


Ειδικότερα θα παρουσιαστούν:

Μεγάλου Μήκους

Πέντε μεγάλου μήκους ταινίες, μία ολοκληρωμένη και τέσσερα σχέδια παραγωγής εκ των οποίων το ένα είναι ντοκιμαντέρ.

Μικρού μήκους

26 συνολικά μικρού μήκους ταινίες από τις οποίες οι 20 είναι ολοκληρωμένες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το The Blind Writer του Γιώργου Σηφιανού θα συμμετάσχει στο διαγωνιστικό τμήμα Perspectives.

Τηλεοπτικά έργα

Πέντε σειρές και ένα διαφημιστικό του ΕΟΤ παρουσιάζονται στα τηλεοπτικά έργα. Από τις σειρές που βρίσκονται σε αναζήτηση συμπαραγωγών, το My Superhero Husband (Αλεξάνδρα Ταγκάλη, Μικαέλα Κ. Δεληγιάννη) έχει επιλεγεί στον επίσημο κύκλο παρουσιάσεων MIFA Pitches.

Ο Τυφλός Συγγραφέας / The Blind Writer (Γιώργος Σηφιανός, 2021)


Από τις 36 συνολικά συμμετοχές της ελληνικής αντιπροσωπείας, τρεις ελληνικές ταινίες θα διακριθούν στην απονομή του Ετήσιου Βραβείου Στράτος Στασινός 2022 που διοργανώνει η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ και θα ανακοινωθούν σε μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Μαίου, στις 20:00, στον θερινό κινηματογράφο Λαΐς, της Ταινιοθήκης της Ελλάδας.

www.asifahellas.eu | facebook | instagram | vimeo


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10169 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top