tetartopress

Η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου αλληλέγγυα στον αγώνα των Ελλήνων καλλιτεχνών

Ένωση Ηθοποιών Κύπρου

Ένωση Ηθοποιών Κύπρου


Ανακοίνωση στήριξης του αγώνα των Ελλήνων καλλιτεχνών από τον πρόεδρο και την Ένωση Ηθοποιών Κύπρου:

Αγαπημέν@ συνάδελφ@ και φίλο@,
Τους τελευταίους δύο μήνες παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις αναφορικά με το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) 85/2022, που εν ολίγοις εξισώνει τα διπλώματα όλων των καλλιτεχνικών σχολών (δραματικής τέχνης, σκηνοθεσίας, εικαστικών τεχνών, χορού, μουσικής) με απολυτήριο Λυκείου.

Όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος της Κύπρου έχει εξαγριωθεί και απογοητευτεί από τη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης απέναντι στον Πολιτισμό και τους ανθρώπους του, μιας και φαίνεται να μην γίνεται κατανοητός ούτε ο τρόπο λειτουργίας των σχολών, ούτε οι επιπτώσεις που αυτό το διάταγμα μπορεί να επιφέρει τόσο σε εργασιακό επίπεδο όσο και σε καλλιτεχνικό.

Ένας μεγάλος αριθμός αποφοίτων αυτών των “λυκείων” της Ελλάδος είναι και η πλειοψηφία των Κυπρίων καλλιτεχνών, οι οποίοι επένδυσαν στις σπουδές τους για τόσα χρόνια βασιζόμενοι στην εγκυρότητα των διπλωμάτων τους, μιας και ήταν αναγνωρισμένα από το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού Ελλάδος.

Το θεωρούμε άκρως προσβλητικό για όλους εμάς που επενδύσαμε και λάβαμε τα διπλώματα μας από σχολές της Ελλάδος αλλά και μια κατάφωρη εξαπάτηση των σπουδαστών και των οικογενειών τους που επένδυσαν στο να στείλουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα, αλλάζοντας τους τα δεδομένα σπουδών εν το μέσω του σπουδαστικού έτους.

Κυρι@,
Κρούομε το κώδωνα του κινδύνου. Έχετε ξεκινήσει πόλεμο κατά του Πολιτισμού και των ανθρώπων του. Σκοτώνετε τα κίνητρα για πολιτιστική ανάπτυξη. Προσβάλλετε ανθρώπους που προσέφεραν και προσφέρουν τα μέγιστα για την Ελλάδα τόσο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό.

Ζητάμε την άμεση κατάργηση του ΠΔ85/2022. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις όλων των αδερφών καλλιτεχνικών Σωματείων, τις Καταλήψεις και τους σπουδαστ@ δημοσίων και ιδιωτικών δραματικών σχολών Ελλάδος.

Με εκτίμηση,
Πρόεδρος και Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου
Ένωση Ηθοποιών Κύπρου


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Αίγιο: Η «Φόνισσα» στον Απόλλωνα από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Αίγιο: Η «Φόνισσα» στον Απόλλωνα από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Η εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ταινία «Φόνισσα», σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα, θα ξεκινήσει να προβάλλεται ...
«Στο γραφείο καθηγητών» του Ιλκέρ Τσατάκ - Ο ιδεαλισμός σ' ένα αδιαπέραστο και σκληρό περιβάλλον

«Στο γραφείο καθηγητών» του Ιλκέρ Τσατάκ – Ο ιδεαλισμός σ’ ένα αδιαπέραστο και σκληρό περιβάλλον

"Στο γραφείο καθηγητών" ("Das lehrerzimmer" / "The teachers’ lounge") Σκηνοθεσία: Ιλκέρ Τσατάκ. Πρωταγωνιστούν: Λεόνι Μπένες, Λέοναρντ Στέτνις, Εύα Λέμπαου. Γερμανία, ...
Φένια Παπαδόδημα

“Marika’s dream” στο θέατρο Μικρό Γκλόρια

Η Φένια Παπαδόδημα συνεχίζει τις παραστάσεις του  "Marika’s dream" κάθε Παρασκευή στις 18:00 έως 29 Δεκεμβρίου 2023 στο  Θέατρο Μικρό ...
Athenian Material

Προβολή του Athenian Material στον «Μικρόκοσμο»

Προβολή του ντοκιμαντέρ Athenian Material της γαλλίδας δημιουργού Laure Vermeersch την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 στις 21:30 στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο. Υπόθεση ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13621 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top