tetartopress

«Η επανάσταση δεν θα γίνει ποτέ» από την Ομάδα ContraTiempo στο Μπάγκειον


Η νέα θεατρική ομάδα ContraTiempo συστήνεται στο αθηναϊκό κοινό με την παράσταση «Η Επανάσταση δεν θα γίνει ποτέ», σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου, από 8 Απριλίου έως και 21 Μαΐου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον, στην Ομόνοια.

Σε ένα παλιό ξενοδοχείο, που λειτουργεί ως ένας ιδιόρρυθμος οίκος ανοχής, πολίτες πληρώνουν για να μεταμφιεστούν σε ανθρώπους με υψηλά αξιώματα και να ασκήσουν εξουσία.

Στην πόλη έχει ξεκινήσει εξέγερση. Ο υποκινητής της εξέγερσης αναζητείται. Τα πρόσωπα που πληρώνουν για να υποδυθούν αυτούς τους ρόλους γίνονται τα πραγματικά πρόσωπα μιας κυβέρνησης, που σκοπό έχει να πατάξει κάθε επαναστατική κίνηση ώστε να συνεχίσει να διοικεί ανενόχλητη, παραβιάζοντας βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και λειτουργώντας υπέρ ενός συστήματος που έχει σαν βάση το χρήμα και το προσωπικό συμφέρον.

Μία αλληγορία για τη φύση του ανθρώπου και τον σύγχρονο δυτικό κόσμο μέσα από την ποιητική γλώσσα και το βρώμικο χιούμορ του Ζαν Ζενέ.


Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο – Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Μουσική Επιμέλεια: Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Κοστούμια: Αλέξιος Φούκος
Φωτισμοί: Δημοσθένης Παπαδόπουλος, ομάδα ContraTiempo
Κοσμήματα: Μαριλένα Παπαδοκωνσταντάκη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου, Ντίνος Ψυχογιός
Social media: Ζωγραφιά Πουγάτσια
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Ίρμα: Βίκη Χαλαύτρη

Κάρμεν: Μυρτώ Λελόβα

Επίσκοπος: Αποστόλης Παπαδημητρίου

Εξομολογουμένη, κλέφτρα, πόρνη, φωτογράφος: Μάγδα Τασούλα

Σκλάβος, Φωτογράφος: Ανδρέας Γιαννακούλας

Σκλάβος, Φωτογράφος: Αλέξανδρος Πασχάλης

Στρατηγός: Νίκος Μυλωνόπουλος

Παλόμα: Δήμητρα Κόκκορη

Δικαστής: Γιώργος Αντωνόπουλος

Αρτύρ, Φωτογράφος: Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου

Πρέσβης, Αρχηγός της Αστυνομίας: Γιάννης Νταής

Απεσταλμένος: Νικόλας Αλεξίου

Ροζέ: Θωμάς Θάνος

Σαντάλ: Ζωή Κουσάνα


Πληροφορίες

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά

Παραστάσεις: 8 Απριλίου – 21 Μαΐου

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00

Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ (κανονικό) και 8 ευρώ (μειωμένο)

Ηλεκτρονική προπώληση: ticketservices.gr

Ξενοδοχείον Μπάγκειον, Πλατεία Ομονοίας 19 | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map | Στάση Μετρό/ΗΣΑΠ Ομόνοια

Η παράσταση θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων, ακροαμάτων & λοιπών παραστατικών τεχνών σε κλειστούς χώρους.

Σημείωμα ομάδας

Η ContraTiempo ιδρύθηκε και οργανώθηκε από τον Θωμά Θάνο και Γιώργο Αντωνόπουλο. Οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά, σαν σπουδαστές, στη Δραματική Σχολή. Από τότε, ως φίλοι, αρχίζουν να επεξεργάζονται την ιδέα δημιουργίας μιας καλλιτεχνικής ομάδας. Με το τέλος των σπουδών τους, η θεωρία γίνεται πράξη και συνεργάζονται τόσο στο θέατρο όσο και στη μουσική. Ο τελικός στόχος επιτυγχάνεται το 2021 με το επίσημο άνοιγμα της ContraTiempo.

Στόχος της είναι να δραστηριοποιηθεί καλλιτεχνικά σε όλα τα είδη που αφορούν τον πολιτισμό και τις παραστατικές τέχνες. Να αναδείξει νέες προτάσεις, να δώσει στέγη σε καινούργιες ιδέες, να δοκιμάσει, να συνεργαστεί. Τέλος να ανεβάσει παραγωγές, με σκοπό τη διάδοση του θεάτρου, της μουσικής, του χορού…για όλο τον κόσμο, για όλες τις κοινωνικές ομάδες. Γιατί ο πολιτισμός είναι είδος πρώτης ανάγκης.

facebook | instagram


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13105 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top