Τέταρτο
839 Προβολές

Οι εθελοντές της Art in Progress μιλάνε για τις δράσεις, το έργο τους αλλά και τα «αγκάθια» της πόλης

ArtWalk2_LAKE_Υψηλάντου (2)
Με ένα αφιέρωμα στο έργο και τις δραστηριότητες της Art in Progress έκανε πρεμιέρα ο γ’ κύκλος της τηλεοπτικής εκπομπής «Εναλλακτικά art-o-ποιήματα» στην ΕΡΤ3.

Οι ενεργοί πολίτες της Art in Progress (όπως τους αρέσει να ονομάζονται) μίλησαν για το Διεθνές Εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας | RE-culture, το Street Art Festival Patras | ArtWalk και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για την εικαστική ανάπτυξη της Πάτρας χωρίς ωστόσο να παραλείψεων να αναφερθούν και στα «αγκάθια» της πόλης.

Η Art in progress τα τελευταία χρόνια μέσα από τις δράσεις της παίζει σημαντικό ρόλο στον χώρο του πολιτισμού στην Πάτρα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εισαγωγή της εκπομπής «η Art in progress είναι μία ομάδα που χτίζει συστηματικά τη σχέση της πατρινής κοινωνίας με την σύγχρονη τέχνη, μοιράζονται τις ιδέες και τη δράση τους».

Εκτός από την Art in Progress στην εκπομπή «Εναλλακτικά Art-o-ποιήματα» παρουσιάστηκαν και η Lo and behold, μία πλατφόρμα διαχείρισης του εικαστικού έργου φτιαγμένη από τους ίδιους τους καλλιτέχνες και το Μηδέν, ένα φεστιβάλ που φέρνει την βιντεοτέχνη στους δρόμους της Καλαμάτας.

Η παρουσίαση της Art in Progress ξεκινά στο 40,40′. Την εκπομπή μπορείτε να την παρακολουθήσετε  εδώ.


Θυμίζουμε πως μετά τον αποκλεισμό του Διεθνούς Εικαστικού Φεστιβάλ Πάτρας | RE-culture από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, τίθεται άμεσος κίνδυνος για τη συνέχιση της λειτουργίας του. Στην προσπάθεια εύρεσης λύσης ώστε το RE‐culture να μπορέσει να συνεχίσει τις δράσεις του στην πόλη της Πάτρας η Art in Progress -διοργανώτρια του Φεστιβάλ- συγκεντρώνει υπογραφές, με στόχο να σταλεί ένα δυνατό μήνυμα στον Πολιτιστικό Οργανισμό και το Δήμο Πατρέων ώστε να βρεθεί λύση στη στέγαση, τη χρηματοδότηση και την υλικοτεχνική βοήθεια του μοναδικού Φεστιβάλ που όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα πορεία του, είναι τόσο αναγκαίο για την πόλη της Πάτρας.

Μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια τους στο παρακάτω link.

avaaz2


Παράλληλα την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στις 18:30 θα πραγματοποιήσει ημερίδα με θέμα is Artin Progress?” στον πολυχώρο King George Hall (Πλατεία Γεωργίου 1Α, Πάτρα) ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για την κρισιμότητα της κατάστασης σε σχέση με το RE-culture και να προταθούν ενδεχόμενες λύσεις. Θα παραβρεθούν σημαντικοί άνθρωποι του πολιτισμού από ολόκληρη την Ελλάδα καθώς και θα καλεστούν εκπρόσωποι φορέων της πόλης και όχι μόνο (τα ονόματα θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον).

Η ημερίδα θα είναι ανοιχτή προς το κοινό, ενώ θα δοθεί βήμα στους πολίτες όπου θα μπορούν να προτείνουν τις ιδέες τους για την σωτηρία του μοναδικού Διεθνούς Εικαστικού Φεστιβάλ της πόλης.

Η Art in Progress είναι ένας ΜΗ κερδοσκοπικός οργανισμός όπου δραστηριοποιείτε στην Πάτρα τόσο στο κομμάτι της ανάδειξης του σύγχρονου πολιτισμού όσο και στην καινοτόμα εικαστική εκπαίδευση.
Το RE‐culture και το ArtWalk είναι δύο από τα σημαντικότερα διεθνή εικαστικά φεστιβάλ στην χώρα και τα μοναδικά στην πόλη της Πάτρας.
Μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να παρέχουν δωρεάν στους πολίτες της Πάτρας:
‐ 400 εκπαιδευτικά εργαστήρια, σεμινάρια και ξεναγήσεις σε τουλάχιστον 55.000 άμεσα ωφελούμενους πολίτες,
‐ Φιλοξενία, βιωματικά εργαστήρια και ειδικές ξεναγήσεις σε 60 σχολεία και τουλάχιστον 10.000 μαθητών,
‐ συνεργασίες με τουλάχιστον 200 πολίτες/εθελοντές, 40 κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, φορείς της πόλης και του εξωτερικού,
‐ 4 RE‐culture | Διεθνές Εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας,
‐ 2 Artwalk | Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας,
‐ 2 θεματικές εκθέσεις,
‐ 800 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο (18 χώρες),
‐ 2.500 εικαστικά έργα σύγχρονης τέχνης και
‐ την έκδοση 4 βιβλίων – καταλόγων.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5729 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top