Τέταρτο

36 Προβολές

Η ιστορία και η λειτουργία του παλιού εργοστασίου φωταερίου σε video games για παιδιάΦώτισε την Αθήνα

Ποιες ειδικότητες δούλευαν στο εργοστάσιο φωταερίου; Τι δουλειά είχε στο εργοστάσιο ένας κουρέας; Γιατί η δουλειά του γιατρού ήταν τόσο σημαντική;

Οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν μέσα από ένα συναρπαστικό video game τις ειδικότητες των επαγγελμάτων αλλά και τις συνθήκες εργασίας μέσα στο εργοστάσιο φωταερίου. Καλούνται να αντιστοιχήσουν τα επαγγέλματα του εργοστασίου με τα εργαλεία και τους χώρους δουλειάς στο εργοστάσιο. Μαθαίνουν για την αξία όλων των επαγγελμάτων και τις μεταξύ τους σχέσεις ώστε να λειτουργήσει ομαλά αυτή η επιχείρηση.

Βρείτε το παιχνίδι εδώ

 

Τα επαγγέλματα του μουσείου

Τι είναι το φωταέριο και πώς γεννιέται; Ποια είναι η πρώτη ύλη παραγωγής; Πού χρησιμεύει το νερό;

Ανακαλύπτουμε με διασκεδαστικό τρόπο την πρώτη ύλη παραγωγής του φωταέριου αλλά και τη γραμμή παραγωγής: τη γέννηση στους φούρνους, την ψύξη, τον καθαρισμό, την αποθήκευση και τελικά τη διανομή στην πόλη για να χρησιμοποιηθεί στους δρόμους για δημόσιο φωτισμό αλλά και στα σπίτια για την οικιακή κατανάλωση: για τον φωτισμό του σπιτιού, τη θέρμανση, το μαγείρεμα και τη θέρμανση του νερού. Παράλληλα, μαθαίνουμε την αξία και τη λειτουργία του μηχανολογικού εξοπλισμού του 19ου αιώνα.

Βρείτε το παιχνίδι εδώ


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5199 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top