Τέταρτο

Η ιστορική διαδρομή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο “Μπάρρυ”Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, αυτή την περίοδο των κλειστών θεάτρων, αξιοποίησε δημιουργικά τον χρόνο και μεταμόρφωσε τον χώρο των γραφείων του στο “Μπάρρυ” (Όθωνος-Αμαλίας 6, Πάτρα) σε χώρο πολιτισμού, χώρο έκθεσης θεατρικών κατασκευών παλαιότερων παραστάσεων, χώρο ιστορίας από την ίδρυση του ΔΗΠΕΘΕ, χώρο ακόμα και επισκέψιμο.

Αρχειακό υλικό, υλικά αποθήκης, φροντιστηρίου από παραστάσεις του θεάτρου, φωτογραφικό υλικό, αφίσες και μπάνερ από την τριαντακονταετή λειτουργία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας καθώς και μακέτες και μάσκες των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής βρήκαν τη θέση τους στον αναμορφωμένο χώρο.

Η ιστορία του θεάτρου παρουσιάζεται σε κάθε επισκέπτη των γραφείων του ΔΗΠΕΘΕ. Το ιστορικό κτήριο του σταφιδεργοστασίου ΜΠΑΡΡΥ έγινε αυτό που υπηρετεί σήμερα. Χώρος θεάτρου και πολιτισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ: «Όλα έγιναν κυρίως με τη δουλειά και το μεράκι των υπαλλήλων μας και με ελάχιστο κόστος για τα υλικά. Τις ιδιαίτερες προθήκες, από μέταλλο και γυαλί, σχεδίασε και κατασκεύασε ο μηχανικός σκηνής Κώστας Ματθαίου».

* Οι φωτογραφίες είναι του Κώστα Καιμακά 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7110 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top