Τέταρτο

«Η κατάχωση και προστασία των αρχαίων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» – μέχρι 19 Ιανουαρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Προετοιμασία του γεωμετρικού αμφορέα από το Δίπυλο της Αθήνας και άλλων αγγείων προς απόκρυψη (1940-41). ©ΥΠΠΟΑ-ΕΑΜ


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει για μία ακόμη χρονιά στο διεθνές φωτογραφικό φεστιβάλ Thessaloniki PhotoBiennale.

Η φετινή 24η διοργάνωση ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2021 και θα διαρκέσει έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022, με ένα πρόγραμμα 19 εκθέσεων φωτογραφίας και με τη συμμετοχή 94 καλλιτεχνών από 18 χώρες.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει, σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, μια έκθεση ψηφιοποιημένου αρχειακού φωτογραφικού υλικού με τίτλο «Η κατάχωση και προστασία των αρχαίων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Μέσα από 26 φωτογραφίες του Φωτογραφικού Αρχείου του ΕΑΜ θα παρουσιαστεί το σημαντικό έργο της απόκρυψης και διαφύλαξης των αρχαιοτήτων του στις παραμονές της γερμανικής Κατοχής της Αθήνας, κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Απόκρυψη του αγάλματος κούρου από το Σούνιο, κάτω από το δάπεδο της αίθουσας όπου ήταν τοποθετημένος (1940-1941). ©ΥΠΠΟΑ-ΕΑΜ


Πληροφορίες

Επιμέλεια: Μαρία Λαγογιάννη-Γεωργαράκου, Μαρία Χιδίρογλου

Διάρκεια έκθεσης: 5 Οκτωβρίου 202119 Ιανουαρίου 2022

Ημέρες & Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή 8:30 – 15:30

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μανόλη Ανδρόνικου 6 | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

Τιμές εισιτηρίων: αναλυτικά εδώ

Υγειονομικά πρωτόκολλα:

Κατά την είσοδό σας στο Μουσείο θα πρέπει να επιδεικνύετε έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης και
αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό για τον απαιτούμενο έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) του τελευταίου 24ώρου.
Τήρηση αποστάσεων ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.Ένα (1) άτομο ανά 2 τ.μ.
Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Επιτρέπονται οι ομαδικές ξεναγήσεις. Στις επισκέψεις ομάδων με ξεναγό θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις και τα προβλεπόμενα μέτρα, να γίνεται χρήση ασύρματης ξενάγησης και να αποφεύγεται η χρήση κοινόχρηστων συσκευών (tablets, ακουστικά κ.λπ.).
Επισκέψεις ομάδων έως 30 ατόμων, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Μουσείου, και μόνο κατόπιν έγκαιρης τηλεφωνικής συνεννόησης (2313310301).


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 9971 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top