tetartopress

«Η Κεντρική Εύβοια δεν χαρίζεται στους εργολάβους» – Διήμερο εκδηλώσεων στα Καμπιά


Διήμερο εκδηλώσεων στα Καμπία διοργανώνουν ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας (Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας), ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Στενής “Η Δίρφυς”, η Κοινότητα Καμπιών, ο Αναγκαστικός δασικός συνεταιρισμός Καμπιων και ο Αναγκαστικός δασικός συνεταιρισμός Καμπιών – Μαυρόπουλου. Τα Καμπιά είναι ένα από τα χωριά που θίγονται περισσότερο από την επικείμενη εγκατάσταση των 51 και πλέον αιολικών που σχεδιάζονται για την Κεντρική Εύβοια.

Όπως αναλυτικά αναφέρεται στο κάλεσμα:

Διήμερο αφιερωμένο στα Καμπιά σε ένα από τα χωριά που θίγονται περισσότερο αφού εκεί είναι το πέρασμα για την καταστροφή του δάσους ψηλά. Ένα ζήτημα που αφορά όλους τους Ευβοείς αφού δεν μένουν πολλά περιθώρια ανάκαμψης του νησιού αν επιτρέψουμε την βιομηχανοποίηση και της Κεντρικής Εύβοιας.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σάββατο 9 Οκτωβρίου – Ομιλία για τις εξελίξεις σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών στο χωριό Καμπία και μουσική βραδιά

Το Σάββατο το βράδυ θα γίνει παρουσίαση και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις 51 ανεμογεννήτριες που θέλουν να καταστρέψουν την κεντρική Εύβοια. Είναι ένα θέμα που αφορά όλο τον Δήμο καθώς ήδη η ΤΕΡΝΑ επιβουλεύεται την Ταναίδα το Καντήλι και τον Πυξαριά. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι αδειοδοτήσεις, ποιοι είναι οι τρόποι αντιμετώπισης αυτή την στιγμή, ποια είναι η επόμενη ημέρα. Θα διεξαχθεί στην κεντρική πλατεία των Καμπιών και αμέσως μετά θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με «παραδοσιακή μουσική από την Ελλάδα και τα Bαλκάνια» Η κοινότητα των Καμπιών θα προσφέρει δωρεάν φαγητό.

Κυριακή 10 Οκτωβρίου – Πεζοπορία και αφήγηση παραμυθιών

Την Κυριακή στις 08:00 περπατάμε στο αγαπημένο Ξηροβούνι από τη Ράχη – Συκά μέχρι το οροπέδιο και μετά κατηφορίζουμε προς το χωριό Κάμπια.
Για την Α. ομάδα θα γίνει μια τεχνική ανάβαση μέχρι την κορυφή με λίγο σκαρφάλωμα στον βράχο. Όποιος θέλει να ακολουθήσει την συγκεκριμένη πολύ ενδιαφέρουσα πορεία από την κόψη θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος.
Για την Β ομάδα η πορεία θα είναι εύκολη για όλους 8.5 χιλιόμετρα περίπου χωρίς ανηφόρες και ιδιαίτερες δυσκολίες, μπορούν εύκολα να ακολουθήσουν και παιδιά.
Η κατάληξη θα είναι στο χωριό Καμπιά όπου θα μας περιμένει ο αφηγητής – παραμυθάς Ταξιάρχης Μπελληγιάννης για να μας πει ιστορίες και μύθους από την περιοχή.

Πληροφορίες

Το λεωφορείο φεύγει στις 08:00 από το πάρκινγκ της περιφέρειας δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο ‭6979887381‬

Υπάρχει δυνατότητα για όποιον επιθυμεί να μείνει με σκηνή από το Σάββατο το βράδυ στο χωριό Καμπιά και να παρακολουθήσει την ομιλία του συλλόγου και τη μουσική βραδιά με δωρεάν φαγητό στο χωριό.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Πάτρα: «Χάνσελ & Γκρέτελ» - Θεατρικό μιούζικαλ για παιδιά

Πάτρα: «Χάνσελ & Γκρέτελ» – Θεατρικό μιούζικαλ για παιδιά

Ένα παιδικό θεατρικό μιούζικαλ του δημοφιλούς παραμυθιού των αδελφών Γκριμ, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Γιώτας Τζουάνη, παρουσιάζεται στην Πάτρα ...
«Αδέσποτα Κορμιά» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

«Αδέσποτα Κορμιά» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Τα «Αδέσποτα Κορμιά», το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ της Ελίνας Ψύκου που διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στις ...
«Η αρπαγή» - Η επιθυμία της μητρότητας ως επιταγή της κανονικότητας στη μοναξιά των κοινωνιών μας

«Η αρπαγή» – Η επιθυμία της μητρότητας ως επιταγή της κανονικότητας στη μοναξιά των κοινωνιών μας

«Η αρπαγή» (Le ravissement). (μετάφραση πρωτότυπου τίτλου: «Η έκσταση»). Σκηνοθεσία: Ιρίς Καλτενμπάκ. Πρωταγωνιστούν: Χαφσία Χερζί, Αλέξις Μανέντι, Νίνα Μερίς. Γαλλία, ...
«ΟΖ- Εικόνες από τον κόσμο» - Έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη

«ΟΖ- Εικόνες από τον κόσμο» – Έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη στην a.antonopoulou.art

Η νέα έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη που ξεκινά την Πέμπτη 16 Μαΐου στην γκαλερί a.antonopoulou.art, είναι μια σειρά έργων, ζωγραφικής ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13908 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top