Τέταρτο

400 Προβολές

Η Μακεδονία ανήκει στα αφεντικά της, όπως κι εσύ

alexandrosΟ Έρνεστ Ράουτερ έλεγε ότι το εργαλείο που χρησιμοποιούν οι εξουσίες για να μετατρέπουν τους ανθρώπους σε υπηκόους είναι η πληροφορία. Και είχε δίκιο.

Το σχολείο, η τηλεόραση και το ραδιόφωνο είναι μερικά από τα βασικότερα κέντρα δημιουργίας και μετάδοσης πληροφοριών. Τον τελευταίο καιρό στο καζάνι της αλλοφροσύνης έχει προστεθεί και το υλικό της εθνικής υπερηφάνειας και καθόλου τυχαία φυσικά. Μείζον θέμα στα κέντρα πληροφοριών είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Μακεδονικό.

Πάγια τακτική της εξουσίας ήταν και είναι ο αποπροσανατολισμός μιας και γνωρίζει καλά ότι στο αίμα ενός λαού εκτός από την δουλική ιδιοσυγκρασία κυλάει και η ψωροπερηφάνια.

Είδαμε χιλιάδες ανθρώπους να κατεβαίνουν στους δρόμους, να οργανώνουν συλλαλητήρια, να παροξύνουν σε συμπεριφορά και αντιδράσεις, να ανοίγουν το τριώδιο πριν από την ώρα του και να μεταμφιέζονται σε Μελάδες και Κολοκοτρώνηδες απογειώνοντας και τερματίζοντας τον παραλογισμό τους. Ακούσαμε τα πιο απίστευτα από τον Ελληνάρα που είναι έτοιμος να βουτήξει το γιαταγάνι και να δώσει την ζωή του για ένα όνομα και μια υπόληψη, υπερασπιζόμενος ακόμα και το χορτάρι που βοσκούσε ο Βουκεφάλας καυχώμενος φυσικά ότι κι αυτό ήταν Ελληνικό. Παράλληλα οι κακοί «Τουρκαλάδες» θέλουν τα ωραία μας  νησιά, η πατρίς η θρησκεία κι η οικογένεια απειλούνται, οι Πορτοσάλτες ηθικολογούν κι οι Τατιάνες καμαρώνουν την Ολύμπια ψυχραιμία της νεαρής και σικάτης Υπουργού Εργασίας στο «ντου» των εργαζομένων για το δικαίωμα στην απεργία.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό σε μια δουλική και εξαρτημένη ψυχοσύνθεση είναι ο μηχανισμός άμυνας της άρνησης και της αλλαγής ονομασίας σε οτιδήποτε οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντικρίσουν κατάματα, ακόμα κι αν πρόκειται για την κλοπή της ίδιας τους της Ζωής.

Έχει πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον διορισμένο ιστορικό του μέλλοντος να εξετάσει την παγερή αδιαφορία των ανθρώπων σε ζητήματα καίρια και ζωτικής σημασίας και παράλληλα την ενεργοποίηση τους σε δευτερεύοντα και ανούσια θέματα που σε τελική ανάλυση μόνο στόχο έχουν τη σύγχυση, την παραπλάνηση και την αποφυγή από την ουσία της ίδιας τους της καθημερινότητας.

Οι απόκριες τελείωσαν, για τους καρνάβαλους όμως δεν μπορώ να υποσχεθώ το ίδιο και έχουμε σίγουρα να δούμε και να ακούσουμε πάρα πολλά, εδώ στην χώρα του ζαλισμένου ηλίθιου που αγωνιά για την εδαφική του ακεραιότητα την ίδια στιγμή που η πρώτη φορά αριστερά κατάσχει την πρώτη του κατοικία και καταργεί κεκτημένα χρόνων και κερδισμένα με αίμα, όπως η απεργία.

Αυτή τη φορά επέλεξα να μην ενοχλήσω πολύ μιας και βρισκόμαστε στον απόηχο των καρναβαλιών και του Σαρακοστιανού τραπεζιού… Μετά το ρέψιμο και την αναγούλα του ταραμά και της λαγάνας που με πατριωτική λύσσα απόλαυσες, αν καταφέρεις και βρεις λίγο χρόνο σκέψου σοβαρά το ενδεχόμενο ότι η Μακεδονία ανήκει στα αφεντικά της. Όπως κι εσύ.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 15 Άρθρα

Ο Γιάννης Μίχας Νεονακης ή αλλιώς Dave, ζει ανάμεσα μας απο τον Αύγουστο του 1983. Είναι ιδρυτικό μέλος των «Φράξια» ένα από τα πιο βαθιά πολιτικοποιημένα και ανθρωποκεντρικα συγκροτήματα της ανεξάρτητης σκηνής και ασχολείται με τον στίχο αλλά και γενικότερα με τον πεζό λόγο από την ηλικία των 13. Εκτός από την δισκογραφία του γκρουπ και την προσωπική του, έχει εκδώσει ένα βίβλιο με στίχους με τίτλο «Έχω τον λόγο μου» από τις Εκδόσεις Κονιδάρη και μια συλλογή ποίησης και στοχασμών με τίτλο «Αποσιωπητικά», από τις Εκδόσεις Grotesque. Δηλώνει πρωταγωνιστής παρασκηνίου, συνοδηγός, περιθωριακά ρομαντικός και κομπάρσος του «λίγο απ'όλα». | [email protected]

RELATED ARTICLES

Back to Top