Τέταρτο

390 Προβολές

Η Μακεδονία ανήκει στα αφεντικά της, όπως κι εσύ

alexandrosΟ Έρνεστ Ράουτερ έλεγε ότι το εργαλείο που χρησιμοποιούν οι εξουσίες για να μετατρέπουν τους ανθρώπους σε υπηκόους είναι η πληροφορία. Και είχε δίκιο.

Το σχολείο, η τηλεόραση και το ραδιόφωνο είναι μερικά από τα βασικότερα κέντρα δημιουργίας και μετάδοσης πληροφοριών. Τον τελευταίο καιρό στο καζάνι της αλλοφροσύνης έχει προστεθεί και το υλικό της εθνικής υπερηφάνειας και καθόλου τυχαία φυσικά. Μείζον θέμα στα κέντρα πληροφοριών είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Μακεδονικό.

Πάγια τακτική της εξουσίας ήταν και είναι ο αποπροσανατολισμός μιας και γνωρίζει καλά ότι στο αίμα ενός λαού εκτός από την δουλική ιδιοσυγκρασία κυλάει και η ψωροπερηφάνια.

Είδαμε χιλιάδες ανθρώπους να κατεβαίνουν στους δρόμους, να οργανώνουν συλλαλητήρια, να παροξύνουν σε συμπεριφορά και αντιδράσεις, να ανοίγουν το τριώδιο πριν από την ώρα του και να μεταμφιέζονται σε Μελάδες και Κολοκοτρώνηδες απογειώνοντας και τερματίζοντας τον παραλογισμό τους. Ακούσαμε τα πιο απίστευτα από τον Ελληνάρα που είναι έτοιμος να βουτήξει το γιαταγάνι και να δώσει την ζωή του για ένα όνομα και μια υπόληψη, υπερασπιζόμενος ακόμα και το χορτάρι που βοσκούσε ο Βουκεφάλας καυχώμενος φυσικά ότι κι αυτό ήταν Ελληνικό. Παράλληλα οι κακοί «Τουρκαλάδες» θέλουν τα ωραία μας  νησιά, η πατρίς η θρησκεία κι η οικογένεια απειλούνται, οι Πορτοσάλτες ηθικολογούν κι οι Τατιάνες καμαρώνουν την Ολύμπια ψυχραιμία της νεαρής και σικάτης Υπουργού Εργασίας στο «ντου» των εργαζομένων για το δικαίωμα στην απεργία.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό σε μια δουλική και εξαρτημένη ψυχοσύνθεση είναι ο μηχανισμός άμυνας της άρνησης και της αλλαγής ονομασίας σε οτιδήποτε οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντικρίσουν κατάματα, ακόμα κι αν πρόκειται για την κλοπή της ίδιας τους της Ζωής.

Έχει πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον διορισμένο ιστορικό του μέλλοντος να εξετάσει την παγερή αδιαφορία των ανθρώπων σε ζητήματα καίρια και ζωτικής σημασίας και παράλληλα την ενεργοποίηση τους σε δευτερεύοντα και ανούσια θέματα που σε τελική ανάλυση μόνο στόχο έχουν τη σύγχυση, την παραπλάνηση και την αποφυγή από την ουσία της ίδιας τους της καθημερινότητας.

Οι απόκριες τελείωσαν, για τους καρνάβαλους όμως δεν μπορώ να υποσχεθώ το ίδιο και έχουμε σίγουρα να δούμε και να ακούσουμε πάρα πολλά, εδώ στην χώρα του ζαλισμένου ηλίθιου που αγωνιά για την εδαφική του ακεραιότητα την ίδια στιγμή που η πρώτη φορά αριστερά κατάσχει την πρώτη του κατοικία και καταργεί κεκτημένα χρόνων και κερδισμένα με αίμα, όπως η απεργία.

Αυτή τη φορά επέλεξα να μην ενοχλήσω πολύ μιας και βρισκόμαστε στον απόηχο των καρναβαλιών και του Σαρακοστιανού τραπεζιού… Μετά το ρέψιμο και την αναγούλα του ταραμά και της λαγάνας που με πατριωτική λύσσα απόλαυσες, αν καταφέρεις και βρεις λίγο χρόνο σκέψου σοβαρά το ενδεχόμενο ότι η Μακεδονία ανήκει στα αφεντικά της. Όπως κι εσύ.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 8 Άρθρα

Ο Γιάννης Μίχας Νεονάκης ή αλλιώς Dave γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου του 1983 στην Αθήνα. Μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα στην ευρύτερη περιοχή του Βύρωνα και στην ηλικία των 13 ήρθε πρώτη φορά σε επαφή με την ραπ μουσική αλλά και με την τέχνη του γραπτού λόγου. Είναι στιχουργός, ερμηνευτής και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Φράξια», ένα από τα πιο βαθιά πολιτικοποιημένα και ανθρωποκεντρικά συγκροτήματα της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής.Έχει εμφανιστεί ζωντανά σε πολλά σημεία της Αθήνας αλλά και της επαρχίας με το συγκρότημα και έχει εκδώσει επίσης κι ένα βιβλίο με στίχους αλλά και πεζό λόγο, με τίτλο: «Έχω τον λόγο μου». Θεωρείται από αρκετούς ως ένας σύγχρονος ποιητής της γενιάς του, αλλά και κινηματικός καλλιτέχνης με αιχμηρό, επικίνδυνο αλλά και βαθιά ρομαντικό στίχο. | [email protected]

RELATED ARTICLES

Back to Top

menu