tetartopress

«Η Μεγάλη Θεά» – Εικαστική έκθεση στις όχθες του ποταμού Ληθαίου στα Τρίκαλα


Μεγάλη εικαστική έκθεση στις όχθες του ποταμού Ληθαίου στα Τρίκαλα, με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, in situ εγκαταστάσεις και Mutlimedia. Από 4 έως 11 Σεπτεμβρίου, 2021.

Μια πρωτοποριακή έκθεση διοργανώνει  τον Σεπτέμβριο ο Δήμος Τρικκαίων και το τμήμα Πολιτισμού  & Αθλητισμού του Δήμου, σε συνεργασία με την Tidal Flow Art.

Πρόκειται για ένα επίκαιρο multimedia project με  τίτλο Η Μεγάλη Θεά. «…Ο πρωτόγονος άνθρωπος, άμεσα εξαρτημένος από τον κύκλο της βλάστησης, στάθηκε με δέος απέναντι στη Γη και την αστείρευτη αναπαραγωγική ικανότητά της και την λάτρεψε, προσωποποιώντας την στη μορφή της  Μεγάλης Θεάς.  Η λατρεία της  Μεγάλης Θεάς  συνδέεται κατά κανόνα με το Ιερό Δέντρο της, αλλά και με το νερό της ζωής, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει βλάστηση χωρίς νερό.»

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα in situ, γλυπτική, εικαστικές εγκαταστάσεις, και ζωγραφική, που στόχο έχουν  να αφυπνίσουν την οικολογική μας συνείδηση και να μας φέρουν αντιμέτωπους με το πρόβλημα της καταστροφής του περιβάλλοντος.


Η έκθεση  επιδιώκει στη βελτίωση της γνώσης μας σχετικά με την περιβαλλοντική τέχνη, ενώ επίτευξη του σκοπού της αποτελούν το Φυσικό και Ανθρωπογενές Περιβάλλον, καθώς και η διατύπωση συγκεκριμένων Αισθητικών Προτάσεων.

Είναι η πρώτη φορά που 11 καταξιωμένοι καλλιτέχνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, νέοι εμπνευσμένοι καλλιτέχνες, ταλαντούχοι δημιουργοί , φιλοξενούνται στο Δήμο Τρικκαίων, σε έναν ανοιχτό δημόσιο χώρο που νοηματοδοτεί με ιδιαίτερο τρόπο κάθε έργο.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες όλοι Θεσσαλικής καταγωγής είναι οι: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ,  ΘΩΜΑΣ ΓΑΛΑΤΟΣ,  ΒΑΝΕΣΣΑ ΔΙΒΑΝΗ,  ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΖΑΡΑΓΚΟΤΑΣ,  ΑΝΘΗ ΖΑΧΟΥ,  ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΣΚΙΝΙΏΤΟΥ,  ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΛΙΑΤΣΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΡΕΝΤΑΣ, ΜΑΙΡΗ ΡΟΥΣΙΩΤΗ,   ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΑΙΤΗΣ, ΡΑΝΙΑ ΣΧΟΡΕΤΣΑΝΙΤΗ.

Παραγωγή: TIDALFLOWART

Επιμέλεια :  Τζέννυ Τσουμπρή.

Περισσότερες πληροφορίες: tidalflowart.com

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Ρέα Γαλανάκη «Πού ζει ο λύκος;»

Ρέα Γαλανάκη «Πού ζει ο λύκος;»

Είναι λεπτή, σχεδόν αόρατη, η γραμμή που μετατρέπει εντός μας ένα σημαντικό βίωμα σε ιστορικό γεγονός. Χωρίς να την ενδιαφέρει ...
Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης «Το χιόνι των Αγράφων»

Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης «Το χιόνι των Αγράφων»

Κυκλοφορεί η τέταρτη έκδοση του μυθιστορήματος του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη «Το χιόνι των Αγράφων», ενός βιβλίου που επαινέθηκε από την κριτική, ...
«Μπρανκαλεόνε» - Νέο άλμπουμ από τον Παύλο Παυλίδη

«Μπρανκαλεόνε» – Νέο άλμπουμ από τον Παύλο Παυλίδη

«Ο μάγος Μπρανκαλεόνε θα μπορούσε να είναι κάποιο φανταστικό πρόσωπο. Όμως είναι απολύτως υπαρκτό. Πρόκειται για τον αγαπημένο μου φίλο ...
"Έρωτας Big Bang" στις Γραμμές Τέχνης

“Έρωτας Big Bang” στις Γραμμές Τέχνης στην Πάτρα

Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Απριλίου 2024, στις 21:00, η Μαρίνα Βολουδάκη, συνοδεία Σπύρου Λευκοφρύδη, επιστρέφει στο Θέατρο Γραμμές Τέχνης ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13872 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top