Τέταρτο
38 Προβολές

Η ΟΙΕΛΕ καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία της και κάθε ιδιωτικό εκπαιδευτικό στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία της και τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να δώσουν βροντερό παρών στο σημερινό συλλαλητήριο στα Προπύλαια (Πέμπτη 17/9, στις 18:30) στο οποίο θα συμμετάσχουν συλλογικότητες  από όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Η πανεκπαιδευτική αυτή κινητοποίηση γίνεται ενάντια στην εγκληματική κυβερνητική ανεπάρκεια και στο άνοιγμα των σχολείων με πρόχειρα και ελλιπή μέτρα προστασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιος κίνδυνος αυτά  να μετατραπούν σε υγειονομικές βόμβες.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

Η ΟΙΕΛΕ κατήγγειλε πολύ πριν το άνοιγμα της σχολικής χρονιάς τους επικίνδυνους και ανεύθυνους κυβερνητικούς χειρισμούς στο χώρο της Παιδείας. Καταδείξαμε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αντί να αξιοποιήσει την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών ώστε να προχωρήσει σε έναν ευρύ και οργανωμένο διάλογο με όλους τους κοινωνικούς φορείς και να υπάρξει η αρτιότερη δυνατή προετοιμασία για το άνοιγμα των σχολείων, επιδόθηκε σε ασκήσεις επικοινωνιακής στρατηγικής που προκάλεσαν σύγχυση σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Η Ομοσπονδία μας με αίσθημα ευθύνης είχε ζητήσει την κατάρτιση ενός συγκροτημένου εκπαιδευτικού πρωτοκόλλου με συγκεκριμένα μέτρα που αφορούν στο σύνολο της σχολικής ζωής, Δυστυχώς, οι προτάσεις αυτές δεν λήφθηκαν υπόψη και οι εκπρόσωποί μας δεν κλήθηκαν ποτέ σε διάλογο από το Υπουργείο Παιδείας ή από οποιονδήποτε θεσμικό υπεύθυνο.

Ταυτόχρονα, από τις πρώτες κιόλας μέρες του σχολικού έτους, έχει φανεί και μια άλλη τραγική διάσταση της κυβερνητικής πολιτικής. Όχι μόνο τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν λειψά, αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι διατεθειμένη να καλύψει την ανευθυνότητα ορισμένων ιδιωτικών σχολείων που στο βωμό του κέρδους δεν λαμβάνουν τα απαιτούμενα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η ΟΙΕΛΕ ζητά να υιοθετηθεί το πλαίσιο προτάσεών της για την ασφαλή λειτουργία δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων και για την προστασία της κοινωνίας. Απαιτεί, τέλος, από την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την αυστηρή εποπτεία των ιδιωτικών σχολικών μονάδων, διότι η υγεία και η ασφάλεια όλων μας είναι σημαντικότερη από τα κέρδη των συμμάχων-χορηγών τους.

Δείτε εδώ τις προτάσεις της ΟΙΕΛΕ για το άνοιγμα των σχολείων.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5914 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top