Τέταρτο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΑ στηρίζει την απόφαση των Μελών της για συμμετοχή στην πορεία στο Σύνταγμα


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΑ, με ανακοίνωσή της στηρίζει την απόφαση των Συλλόγων – Μελών της στην Αχαΐα για συμμετοχή τους στη μεγάλη, με όλα τα μέσα πορεία αγώνα και διεκδίκησης, από την Πάτρα στην Αθήνα, αύριο Σάββατο, 29 Γενάρη, με σύνθημα: «Τίποτα δεν μας χαρίζεται – Όλα κατακτιούνται. Παλεύουμε μαζί για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, για την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας!».

Στην ανακοίνωση της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. τονίζονται τα εξής:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στηρίζει την απόφαση συμμετοχής των Συλλόγων – Μελών της στον νομό Αχαΐας, στην κινητοποίηση μηχανοκίνητης πορείας Πάτρας – Αθήνας.

Τα αιτήματα που προβάλουν για, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και προστασίας της υγείας των εργαζομένων και του λαού απέναντι στις εκατόμβες νεκρών, αυξήσεις στους μισθούς ενάντια στην ακρίβεια και την μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους που καθημερινά αποδεκατίζονται και αυξήσεις στην χρηματοδότηση των δήμων που αιμορραγούν, είναι αιτήματα που αφορούν όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι μόνο.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους ζουν στο πετσί τους τη “γύμνια” του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά έως σήμερα. Αποτελεί πλέον κανόνα το καλοκαίρι να καιγόμαστε και το χειμώνα να πνιγόμαστε και οι πρώτοι που καλούνται να τα αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις των φαινομένων είναι οι εργαζόμενοι των «αποψιλωμένων» από προσωπικό Δήμων.

Όπως στο πετσί τους ζουν και την ακρίβεια στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των αγαθών πρώτης ανάγκης, την υπερφορολόγηση, το πετσόκομμα και την καθήλωση των μισθών.

Το παράδειγμα των εκατοντάδων εγκλωβισμένων στην «Αττική Οδό», η αδιαφορία των ιδιωτικών παροχών ηλεκτρικής ενέργειας στις πολυήμερες διακοπές ρεύματος σε χιλιάδες νοικοκυριά, που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες με την κακοκαιρία, δείχνουν ξεκάθαρα τα αποτελέσματα της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και των ΣΔΙΤ στις δημόσιες υπηρεσίες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν την κινητοποίηση της μηχανοκίνητης πορείας Πάτρας – Αθήνας και να συμμετέχουν ενεργά στην συγκέντρωση το Σάββατο 29 Γενάρη στις 11:30 το πρωί στο Σύνταγμα, διεκδικώντας :

Προστασία της υγείας των εργαζομένων και του λαού

Αυξήσεις στους μισθούς

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης».


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 9995 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top