Τέταρτο

80 Προβολές

Η παράσταση σύγχρονου χορού «exodos» στο Διεθνές Φεστιβάλ ΠάτραςΜε την πραγματοποίηση της παράστασης σύγχρονου χορού «exodos», ξεκινά στις 9:30 το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιουλίου στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, η ενότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας «Βήμα στους Καλλιτέχνες της πόλης μας».

H «Exodos» των Κρίτωνος Αναστασόπουλου και Δημήτρη Σιούντα, είναι μια παράσταση arte povera, βασισμένη στην ακροβατική, στο σύγχρονο χορό, το σωματικό θέατρο και τις πολεμικές τέχνες.

Δύο άνθρωποι, μια γυναίκα και ένας άνδρας, διαδηλώνουν γεμάτοι θυμό και επιθετικότητα σε μια βίαιη εκδήλωση διαμαρτυρίας. Σύντομα και για τελευταία φορά οδηγούνται σε αδιέξοδο. Αποφασίζουν τότε να απογυμνωθούν από τις συμβάσεις και τις εμμονές τους και να βουτήξουν βαθιά, σαν σε ελεύθερη πτώση, πίσω πάλι στο κέντρο του πλανήτη τους, στο κέντρο της ύπαρξής τους.

Δημιουργούν το νέο τους σύμπαν όπου οι πέτρες γεννούν τους πλανήτες τους και το χώμα αναπλάθει και τροφοδοτεί τον άντρα και τη γυναίκα σαν σύγχρονους πρωτόπλαστους, σε ένα σύγχρονο Δευκαλίωνα και μια σύγχρονη Πύρρα.

Κινητήριος μοχλός τα δύο σχεδόν γυμνά σώματά τους που μέσα από την αγωνία και τον αγώνα τους δονούνται, ακροβατούν, πάλλονται, πειραματίζονται, πονούν, αυτοσχεδιάζουν, χορεύουν, χαίρονται, κάνουν έρωτα ,φτάνουν στα άκρα τους και τελικά τους οδηγούν στην κάθαρση, στον καινούριο τους ιερό τόπο.

Από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων γίνεται γνωστό, ότι ξεκινά την Παρασκευή 24 Ιουλίου, από το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων», η δωρεάν διάθεση εισιτηρίων, για την παράσταση “exodos”. Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 6.00 το απόγευμα. Εισιτήρια θα διατίθενται και αύριο Σάββατο.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ενότητας έχει ως εξής:

Σάββατο 29/8 «ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ»
Αίθριο Παλαιού Νοσοκομείου

Τετάρτη 2/9 «ΛΟΡΑ ΠΕΤΕΡΣΕΝ- Η πραγματική Νόρα Χέλμερ»
Σκαγιοπούλειο

Παρασκευή 4/9 «Επιστροφή στην κανονικότητα»
Μώλος Αγίου Νικολάου

Σάββατο 5/9 «ΡΑΣΥ 75135»
Αίθριο Παλαιού Νοσοκομείου

Δευτέρα 7/9 «Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο (ΕΛ+)»
Σκαγιοπούλειο

Σάββατο 12/9 «Οδύσσεια revolted»
Αίθριο Παλαιού Νοσοκομείου

 


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5534 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top