Τέταρτο

Η Πάτρα ανταμώνει με τα ολοκληρωμένα γλυπτά του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής – Τελετή Λήξης


Επί ένα μήνα η Πάτρα μετατράπηκε σε «κοιτίδα» της γλυπτικής και  έφτασε πλέον η ώρα για να ανταμώσει η πόλη με τα έργα που σμίλεψαν οι δέκα καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Συρία, την Αρμενία και την Αλβανία.

Η πόλη μέσα από μία διαδραστική διαδικασία που διήρκεσε 4 εβδομάδες, αποκτά σημαντικά έργα, τα οποία δημιούργησαν σπουδαίοι καλλιτέχνες και έχουν ως θέμα τους την «Προσφυγιά».

Το κλείσιμο των εργασιών του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής με θέμα 1922-2022,πρόσφυγες», το οποίο είναι αφιερωμένο στο γλύπτη Διονύση Γερολυμάτο, σηματοδοτεί η προγραμματισμένη για τις 9.30’ το βράδυ της Τρίτης 21 Ιουνίου «Τελετή λήξης» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της «Ιχθυόσκαλας».

Ωστόσο το κοινό θα έχει τη δυνατότητα από τις 19:00 να επισκέπτεται τον χώρο και να ξεναγείται στα έργα που έχουν ολοκληρωθεί. Η ξενάγησή τους θα γίνεται από επιτροπή καλλιτεχνών.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου της Πάτρας απευθύνει πρόσκληση σε όλους να επισκεφθούν το χώρο και να δουν σε πρώτο χρόνο την ολοκλήρωση των έργων και να επικοινωνήσουν με τους δημιουργούς τους.

Οι εργασίες του Διεθνούς συμποσίου θα ολοκληρωθούν με την πραγματοποίηση συναυλίας. Ενός «Μουσικού ταξιδιού» στο οποίο συμμετέχουν ο Θοδωρής Βουτσικάκης και η Δήμητρα Σελεμίδου. Μαζί τους συμπράττει η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης». Πρόκειται για  μία γιορτή της μουσικής, η οποία θα εκτυλιχτεί με φόντο τα γλυπτά που δημιούργησαν οι καλλιτέχνες.

Το κοινό με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών του συμποσίου θα έχει την τύχη να απολαύσει δυο μοναδικές φωνές της νεότερης γενιάς, να ερμηνεύουν με ευαισθησία εμβληματικά τραγούδια των σημαντικότερων Ελλήνων και ξένων συνθετών όπως, Μίκη Θεοδωράκη, Σταμάτη Κραουνάκη, Γιάννη Σπανού, Μάνου Χατζιδάκι, Lucio Battisti, Ara Dinkjian, Νίκου Κυπουργού, Ευανθίας Ρεμπούτσικα, Νίκου Αντύπα, Nicola Piovani. Μαζί τους η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων που “Επί σκηνής” κατά τη διάρκεια των 37 χρόνων παρουσίας της, συνεργάστηκε με την πλειοψηφία των πιο σημαντικών Ελλήνων ερμηνευτών και συνθετών.

Συντελεστές:  Θοδωρής Βουτσικάκης (Φωνή), Δήμητρα Σελεμίδου (Φωνή), Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων “Θανάσης Τσιπινάκης” Δήμου Πατρέων. Αναστάσιος Συμεωνίδης, Μουσική Διεύθυνση, Βάγια Ζεππάτου, Καλλιτεχνική Διεύθυνση Ορχήστρας, Ηλίας Καρκαβέλιας, Κόντρα Μπάσο/μουσικός, Διονύσης Μπάστας, Ηχητικός Σχεδιασμός – ηχοληψία, Νίκος Σωτηρόπουλος, Φωτιστικός Σχεδιασμός. Άγγελος Θεοδωρόπουλος, Σχεδιασμός Αφίσας

Η είσοδος στις εκδηλώσεις της Τρίτης 21 Ιουνίου είναι δωρεάν.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10165 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top