tetartopress

Η Πάτρα απόκτησε νέο Δημαρχείο

Η Πάτρα απόκτησε νέο Δημαρχείο

Η Πάτρα απόκτησε νέο Δημαρχείο


Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, προχώρησε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου σε μια πρώτη ξενάγηση των δημοσιογράφων, στο νέο κτίριο του πρώην Αρσακείου (Μαιζώνος 19) όπου θα στεγαστεί πλέον, το Δημαρχείο της Πάτρας.

Τους υποδέχθηκε στην είσοδο του Δημαρχείου, δηλώνοντας τα εξής:

«Η Πάτρα απέκτησε ένα νέο Δημαρχείο, κόσμημα για την πόλη και αντάξιο της ιστορίας της.

Στόχος μας, ήταν από την αρχή, να σταματήσει η απαξίωση ενός ιστορικού κτιρίου και η δημιουργία ενός σύγχρονου Δημαρχείου, που θα καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου.

Με το νέο Δημαρχείο, συγκεντρώνουμε τις υπηρεσίες που λειτουργούσαν σε μισθωμένα κτίρια, εξοικονομούμε οικονομικούς πόρους και επιτυγχάνουμε την αποδοτικότερη λειτουργία των υπηρεσιών μας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Οι μελέτες για την αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του παλαιού Αρσακείου είναι έργο των υπηρεσιών του Δήμου και το τελικό αποτέλεσμα  δικαιώνει τις προσδοκίες μας και μας κάνει υπερήφανους.

Το Παλαιό Αρσάκειο ανοίγει ένα νέο κύκλο ζωής για το Δήμο, τους πολίτες, το μέλλον και την ιστορία της Πάτρας».

Όπως αναλυτικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου:

 

Η αναγέννηση ενός εμβληματικού κτιρίου προσφέρει στην πόλη:

 

 

– Ένα σύγχρονο δημαρχείο

 

Το ιστορικό κτήριο συνολικού εμβαδού 5.404 τ.μ.  που ανακαινίσθηκε και αναβαθμίστηκε ενεργειακά για να αποτελέσει τη νέα έδρα του Δήμου, προσφέρει αναβαθμισμένους υπηρεσιακούς χώρους  και συγκεντρώνει  ένα μεγάλο αριθμό λειτουργιών προς όφελος των δημοτών.

 

– Νέους πολιτιστικούς χώρους

 

Διαθέτει δύο αίθουσες συνολικού εμβαδού 594 τ.μ. που μετά την οριστική τους διαμόρφωση θα προσθέσουν στην πόλη

-ένα νέο εμβληματικό χώρο  πραγματοποίησης πολιτιστικών εκδηλώσεων

-μία σύγχρονη αίθουσα συσκέψεων για τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου και άλλες  χρήσεις.

 

– Μόνιμη έκθεση με τις μνήμες του κτιρίου

 

Το κτίριο που θεμελιώθηκε το 1929 από το Δήμο Πατρέων για να στεγάσει το Αρσάκειο σχολείο, έχει συνδεθεί με την ιστορική διαδρομή του Δήμου και της πόλης.

Στον 1ο όροφο της Β πτέρυγας αναπτύσσεται μόνιμη έκθεση φωτογραφιών και ντοκουμέντων που αποτυπώνει σημαντικούς σταθμούς της ιστορίας του από την εποχή της κατασκευής του, τη χρήση του στη διάρκεια του πολέμου και τη λειτουργία του για 54 χρόνια ως εκπαιδευτήριο.

Το σύνολο του αρχείου που συγκεντρώθηκε από το Δήμο για την ιστορία του κτιρίου και των ανθρώπων που συνδέθηκαν μαζί του, παρουσιάζεται σε ειδική ιστοσελίδα του Δημαρχείου.

Έργα τέχνης, πίνακες και γλυπτά από τη μόνιμη συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα  μετατρέψουν το Δημαρχείο σε ζωντανό πυρήνα πολιτισμού  καθώς θα προσφέρει  εικόνες και εμπειρίες στους επισκέπτες.

 

– Ψηφιακά μέσα

 

Μέσα από οθόνες αφής οι επισκέπτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε οπτικοακουστικό υλικό και άλλο ψηφιακό περιεχόμενο που αφορά στο Δήμο, στην πόλη και στην ιστορία του κτηρίου.

 

Οι υπηρεσίες του νέου δημαρχείου

 

Στο  νέο Δημαρχείο θα μεταφερθούν:

 

Τα Γραφεία:

 

– Δημάρχου

– Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου

– Αντιδημάρχου Διοίκησης και Δημοτικής Κατάστασης, Οικονομικών, Διαχείρισης Προσόδων, Τοπικής Οικονομίας, Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π), Νομικής Υπηρεσίας και Εσωτερικού Ελέγχου

– Αντιδημάρχου Αρχιτεκτονικού Έργου, Υ/Μ και Έργων Υποδομής

– Αντιδημάρχου Πολεοδομικού – Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Δόμησης, και  Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνεϊκων

 

Οι υπηρεσίες έξι Διευθύνσεων  του Δήμου:

 

– Οικονομικών Υπηρεσιών

– Διαχείρισης Προσόδων και Δημοτικής Περιουσίας

– Τοπικής Οικονομίας

– Αρχιτεκτονικού Έργου και Η/Μ

– Έργων Υποδομής

– Πολεοδομικού – Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Δόμησης

 

Το πρωτόκολλο του Δήμου

 

Γνωρίστε τη λειτουργία του

 

– Πρόσβαση

 

Το κτιριο αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα και σε τρεις ευδιάκριτες πτέρυγες που χαρακτηρίζονται Α, Β, Γ και  επικοινωνούν μεταξύ τους με ευρύχωρους κοινόχρηστους χώρους.

Επιλέγοντας την πρόσβαση από τις πλαϊνές εισόδους Α και Γ  μπορείτε να κατευθυνθείτε στα κλιμακοστάσια και στους ανελκυστήρες που οδηγούν στους επάνω ορόφους.

Η εσωτερική και εξωτερική σήμανση εξυπηρετεί την εύκολη περιήγηση στο κτήριο. Αναζητήστε στο εξωτερικό αναλόγιο την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει για να κατευθυνθείτε στη σωστή πτέρυγα.

Στον προαύλιο χώρο λειτουργεί οικίσκος πληροφοριών.

 

– Εξυπηρέτηση ΑμεΑ

 

Το  Δημαρχείο  προσφέρει πρόσβαση σε όλους τους χώρους του.

Διαθέτει δύο εξωτερικές ράμπες που οδηγούν στις πλαϊνές πτέρυγες και ανελκυστήρες  για την πρόσβαση στους άλλους ορόφους και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.

Στο ισόγειο πλησίον των ανελκυστήρων  υπάρχει W.C. για ΑμεΑ.

Μπροστά από την είσοδο του Δημαρχείου, επί της οδού Μαιζώνος υπάρχει θέση πάρκινγκ για οχήματα που εξυπηρετούν ΑμεΑ.

 

– Δωρεάν Wi-Fi

 

Οι επισκέπτες του Δημαρχείου μπορούν να έχουν ελεύθερα πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο του Δημαρχείου: d.patraswiFi

 

 

Κλειστό το παλιό Δημαρχείο

 

Υπενθυμίζεται ότι είναι σε εξέλιξη η μετακόμιση των υπηρεσιών στο νέο Δημαρχείο, που θα στεγάζεται πλέον στο παλαιό Αρσάκειο και λόγω αυτού, από την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, και για ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα έως την Παρασκευή 23 του μήνα, δεν θα λειτουργούν τα γραφεία και οι δημοτικές υπηρεσίες που θα βρίσκονται στη διαδικασία της μετακόμισης.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" - Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

“Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο” – Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" ("Shashvi shashvi maq'vali" / "Blackberry, Blackberry, Blackbird"). Σκηνοθεσία: Ελένε Ναβεριάνι. Πρωταγωνιστούν: Έκα Χαβλεϊσβίλι, Τεμίκο Τσιτσινάντζε. Γεωργία, ...
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13874 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top