tetartopress

Η Πάτρα στις τρεις πόλεις της Ελλάδας με το περισσότερο πράσινο


Η Πάτρα, σύμφωνα με την έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος με θέμα: «Ποιος ωφελείται από το πράσινο στις πόλεις; Οι κοινωνικές ανισότητες στην πρόσβαση σε αστικό πράσινο στην Ευρώπη», κατατάσσεται στις τρεις πιο πράσινες πόλεις (άνω των 50.000 κατοίκων) της χώρας μας, με ποσοστό 36% (20,8 από τα 57,7 τ. χλμ.).

Όπως αναλυτικά αναφέρεται και σε ανακοίνωση του Δήμου:

Η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη θητεία της, διεκδίκησε από τις κυβερνήσεις ελεύθερους χώρους για την ικανοποίηση των αναγκών του Πατραϊκού λαού.

Το Νότιο Πάρκο, το Πλατανόδασος, το Πάρκο του Κόκκινου Μύλου, οι δενδροφυτεύσεις, η προστασία και η αναβάθμιση των χώρων πρασίνου, αποτελούν προτεραιότητα, γιατί καλυτερεύουν τη ζωή του λαού μας.

Στην ίδια κατεύθυνση, συνεχίζουμε και διαμορφώνουμε το νέο μεγάλο πάρκο, στην βόρεια πλευρά της πόλης μας, από την Τερψιθέα, μέχρι την Πλαζ της Αγυιάς.

Διεκδικούμε με συνέπεια, με λαϊκές κινητοποιήσεις -όπως η τελευταία μεγάλη πορεία μέχρι το Σύνταγμα- μαζί με Συλλόγους και κατοίκους, των ανατολικών συνοικιών της Πάτρας, την παραχώρηση από την κυβέρνηση, της έκτασης του πρώην σκουπιδότοπου στον Ριγανόκαμπο, που η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αντί ν’ αποδώσει στον Πατραϊκό λαό, το έβαλε στο Υπερταμείο «προίκα» για τους δανειστές.

Αυτός ο χώρος των 140 στρεμμάτων, προορίζεται για τον λαό και τις ανάγκες του και όχι για την κερδοσκοπία των «επενδυτών».

Ταυτόχρονα, είναι σε εξέλιξη μελέτη της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου μας, προκειμένου να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από την κατολίσθηση στο Δασύλλιο, καθώς και εμπλουτισμού του, με νέα δέντρα, ανθεκτικά στις πυρκαγιές.

Η Δημοτική Αρχή και οι εργαζόμενοι του Δήμου, παρά τις μεγάλες περικοπές στην χρηματοδότηση και τις ελλείψεις προσωπικού, διαμορφώνουν μικρούς και μεγάλους ελεύθερους χώρους, πλατείες και άλλες πράσινες οάσεις, σε όλες τις περιοχές, σε κάθε γειτονιά.

Αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται αδιάκοπα γιατί οι ανάγκες της πόλης μας και του λαού της είναι μεγαλύτερες. Και για να ικανοποιηθούν, είναι απαραίτητο να συνεχιστούν οι αγώνες και ο δίκαιες διεκδικήσεις, για να έχουμε αυτά που δικαιούμαστε.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Athens Science Festival 2022 - Κόσμοι του Αύριο

Athens Science Festival 2022 – Κόσμοι του Αύριο

Θέλεις να παίξεις ποδόσφαιρο και σούμο με ρομπότ; Θες να αγγίξεις έναν πλανήτη; Να δημιουργήσεις τα δικά σου χρωματιστά αστέρια ...
Πάτρα: gala όπερας με την Εθνική Λυρική Σκηνή για τα 150 χρόνια του θεάτρου Απόλλων

Πάτρα: gala όπερας με την Εθνική Λυρική Σκηνή για τα 150 χρόνια του θεάτρου Απόλλων

Με αφορμή τη συμπλήρωση τα 150 χρόνια από την πρώτη παράσταση που δόθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, με την όπερα ...
«Λαχτάρα για κεράσια» - Μιούζικαλ για δύο στο Τρένο στο Ρουφ

«Λαχτάρα για κεράσια» – Μιούζικαλ για δύο στο Τρένο στο Ρουφ

Η Τατιάνα Λύγαρη γιορτάζει φέτος τα 25 χρόνια της καλλιτεχνικής πορείας της Αμαξοστοιχίας – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ με ...
«Έχει φως η σκιά;» σε σκηνοθεσία της Αλεξάνδρας Καζάζου στο θέατρο Θησείον

«Έχει φως η σκιά;» σε σκηνοθεσία της Αλεξάνδρας Καζάζου στο θέατρο Θησείον

«Έχει φως η σκιά; » είναι θεατρική παράσταση της Transatlantic Group -βασισμένη στο έργο του Αlbert Camus «Ο Ξένος»- σε ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 11054 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top