tetartopress

Η Πάτρα στις τρεις πόλεις της Ελλάδας με το περισσότερο πράσινο


Η Πάτρα, σύμφωνα με την έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος με θέμα: «Ποιος ωφελείται από το πράσινο στις πόλεις; Οι κοινωνικές ανισότητες στην πρόσβαση σε αστικό πράσινο στην Ευρώπη», κατατάσσεται στις τρεις πιο πράσινες πόλεις (άνω των 50.000 κατοίκων) της χώρας μας, με ποσοστό 36% (20,8 από τα 57,7 τ. χλμ.).

Όπως αναλυτικά αναφέρεται και σε ανακοίνωση του Δήμου:

Η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη θητεία της, διεκδίκησε από τις κυβερνήσεις ελεύθερους χώρους για την ικανοποίηση των αναγκών του Πατραϊκού λαού.

Το Νότιο Πάρκο, το Πλατανόδασος, το Πάρκο του Κόκκινου Μύλου, οι δενδροφυτεύσεις, η προστασία και η αναβάθμιση των χώρων πρασίνου, αποτελούν προτεραιότητα, γιατί καλυτερεύουν τη ζωή του λαού μας.

Στην ίδια κατεύθυνση, συνεχίζουμε και διαμορφώνουμε το νέο μεγάλο πάρκο, στην βόρεια πλευρά της πόλης μας, από την Τερψιθέα, μέχρι την Πλαζ της Αγυιάς.

Διεκδικούμε με συνέπεια, με λαϊκές κινητοποιήσεις -όπως η τελευταία μεγάλη πορεία μέχρι το Σύνταγμα- μαζί με Συλλόγους και κατοίκους, των ανατολικών συνοικιών της Πάτρας, την παραχώρηση από την κυβέρνηση, της έκτασης του πρώην σκουπιδότοπου στον Ριγανόκαμπο, που η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αντί ν’ αποδώσει στον Πατραϊκό λαό, το έβαλε στο Υπερταμείο «προίκα» για τους δανειστές.

Αυτός ο χώρος των 140 στρεμμάτων, προορίζεται για τον λαό και τις ανάγκες του και όχι για την κερδοσκοπία των «επενδυτών».

Ταυτόχρονα, είναι σε εξέλιξη μελέτη της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου μας, προκειμένου να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από την κατολίσθηση στο Δασύλλιο, καθώς και εμπλουτισμού του, με νέα δέντρα, ανθεκτικά στις πυρκαγιές.

Η Δημοτική Αρχή και οι εργαζόμενοι του Δήμου, παρά τις μεγάλες περικοπές στην χρηματοδότηση και τις ελλείψεις προσωπικού, διαμορφώνουν μικρούς και μεγάλους ελεύθερους χώρους, πλατείες και άλλες πράσινες οάσεις, σε όλες τις περιοχές, σε κάθε γειτονιά.

Αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται αδιάκοπα γιατί οι ανάγκες της πόλης μας και του λαού της είναι μεγαλύτερες. Και για να ικανοποιηθούν, είναι απαραίτητο να συνεχιστούν οι αγώνες και ο δίκαιες διεκδικήσεις, για να έχουμε αυτά που δικαιούμαστε.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Οι αντίπαλοι" του Λούκα Γκουαντανίνο - Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

“Οι αντίπαλοι” του Λούκα Γκουαντανίνο – Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

"Οι αντίπαλοι" ("Challengers"). Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο. Πρωταγωνιστούν: Ζεντάγια, Τζος Ο' Κόνορ, Μάικ Φάιστ. ΗΠΑ, 2024. "Σ' αγαπώ", λέει ο Αρτ ...
«Τρεις αριστεροί αντίχειρες» της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου

«Τρεις αριστεροί αντίχειρες» στο Μ54

Η παράσταση «Τρεις αριστεροί αντίχειρες» της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου παρουσιάζεται 20-22 & 26-30 Ιουνίου 2024 στο Μ54 στην Αθήνα. Το ...
«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη - Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη – Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

"Μέντιουμ". Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακειμίδη. Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Μπεβεράτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Μάρθα Φριντζήλα. Ελλάδα, 2023. Η Ελευθερία είναι 16 χρονών, είναι το ...
Η “Απολυμένη” του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού

«Απολυμένη» στο θέατρο Act στην Πάτρα

Η Duke Productions παρουσιάζει στο θέατρο act στην Πάτρα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21.15, το έργο του Αντώνη  Τσιπιανίτη ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13937 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top