Τέταρτο
248 Προβολές

Η πλάνη της αναγνώρισης
Τι θα συνέβαινε αν ο Mark Zuckerberg έκανε το παρακάτω πείραμα;

Φανταστείτε πως ξυπνάτε την Κυριακή το πρωί, φτιάχνετε τον καφέ σας και κάθεστε στο σαλόνι σας ανοίγοντας τα social media για να ρίξετε μια εικονική ματιά στον έξω κόσμο, μέσω των πεντακοσίων ανθρώπων που ακολουθείτε. Μόλις μπαίνετε στην εφαρμογή του Instagram και του facebook συνειδητοποιείτε κάτι αναπάντεχο. Δεν υπάρχει κεντρική σελίδα, δεν υπάρχει κανένα νέο. Για να διαβάσετε ένα άρθρο, να δείτε μια φωτογραφία απ’ το αγαπημένο σας νησί ή πως πέρασε η «Κατερίνα» το προηγμένο βράδυ, θα πρέπει να τα αναζητήσετε στη μηχανή αναζήτησης της εφαρμογής. Αν δεν ψάξετε, δεν θα δείτε τίποτα απ’ τα παραπάνω.

Συμπέρασμα: «Πόσος κόσμος μας ενδιαφέρει στην πραγματικότητα;» Αν αναλύσουμε την παραπάνω παράγραφο και ρωτήσουμε τον εαυτό μας τι θα αναζητήσουμε αν γινόταν πράξη το πείραμα του Zuckerberg, η απάντηση θα ήταν πως μάξιμουμ θα αναζητούσαμε δέκα ανθρώπους ή σελίδες ή ειδησεογραφικά site. Όλα τα υπόλοιπα τα βλέπουμε μόνο και μόνο επειδή βομβαρδιζόμαστε καθημερινά στην κεντρική μας σελίδα.

Πριν νιώσετε σπουδαίοι λοιπόν για τα διακόσια like στη φωτογραφία που ανεβάσατε χθες, σκεφτείτε πόσοι θα σας έψαχναν, αν μια μέρα εξαφανιζόσασταν απ ΄την κεντρική τους σελίδα.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
Ε-αυτοί και άλλα δαιμόνια

Ε-αυτοί και άλλα δαιμόνια

Η Αυλή

Η Αυλή

Νύχτες φαντασμάτων

Νύχτες φαντασμάτων

Τα τραύματα είναι αθάνατα

Τα τραύματα είναι αθάνατα

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 67 Άρθρα

Αλέξανδρος Παύλου, τριανταπεντάρης σχεδόν, κάτοικος Αθηνών, πολλά κακά σ’ αυτή την Πόλη, αλλά όπως κάθε τι κακό έτσι κι αυτή θα βρει ένα κόλπο για να σε κρατήσει δίπλα της εξαρτημένο. Στη δική μου περίπτωση το «κόλπο» λέγεται τέχνη. Θέατρο και μουσική είναι στην κορυφή της πνευματικής μου πυραμίδας κι η Αθήνα τα προσφέρει απλόχερα. | [email protected]

Back to Top