Τέταρτο

Πάτρα: Η πλατεία Τριών Συμμάχων στα τέλη του 19ου αιώνα

thimamai 37


Κομβικό σημείο για τη ζωή της Πάτρας η πλατεία Τριών Συμμάχων από τον 19ο αιώνα, στα τέλη του οποίου έχει τραβηχτεί και αυτή η φωτογραφία.

Μερικά πράγματα παραμένουν ίδια, όπως το κτίριο από το οποίο έχει τραβηχτεί η φωτογραφία και το κτίριο του ξενοδοχείου «Αι Αθήναι». Ο χρόνος όμως έχει παρασύρει με το πέρασμά του το παλαιό τελωνείο στα δεξιά, μαζί με το τραμ και τα μόνιππα, που παραμένουν σαν ρομαντικές αναμνήσεις μίας άλλης Πάτρας.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 51 Άρθρα

Ο Ξενοφών Αργ. Παπαευθυμίου γεννήθηκε το 1962 στην Πάτρα. Σπούδασε στη Φλωρεντία, στην Universita Internazionale dell’ Arte, απ’ όπου πήρε δίπλωμα στη Συντήρηση Έργων Τέχνης και στη Μουσειολογία, με ειδίκευση στην Οπτική Επικοινωνία του Έργου Τέχνης.Από το 1988 έχει εργαστεί σαν συμβασιούχος στην 2η Εφορεία Νεότερων Μνημείων, ενώ από το 1990 εργάζεται ιδιωτικά διατηρώντας εργαστήριο συντήρησης έργων τέχνης.Έχει εργαστεί σε έργα πολιτιστικής διαχείρισης, ψηφιοποίησης και τεκμηρίωσης, έχει γράψει και επιμεληθεί βιβλία με ανάλογη θεματολογία και ασχολείται με την έρευνα και τεκμηρίωσης της νεότερης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και του βιομηχανικής και τεχνολογικού πολιτισμού της Πάτρας.Έχει παρουσιάσει φωτογραφική δουλειά του σε δύο ατομικές και αρκετές ομαδικές εκθέσεις.Είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος του T.I.C.C.I.H. (Διεθνής Επιτροπή για τη Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς), μέλος της Επιτροπής του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Πατρέων και του Δ.Σ. της Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών. | [email protected]

RELATED ARTICLES


Back to Top