Τέταρτο

Η πλατεία

pigeon-943273_1920


Τα πρώτα του παιχνίδια σαν παιδί, τα βίωσε στην πλατεία. Μέλος μιας παρέας μοιράστηκε την αγωνία και τη χαρά του ποδοσφαίρου, του κρυφτού και του κυνηγητού. Χωρίζονταν σε ομάδες, που μεταξύ τους διατηρούσαν κόντρα μέχρι λίγο πριν το βράδυ. Την άλλη μέρα ήταν ξανά φίλοι.

Τον έρωτα τον έζησε στα δεκαέξι του, σε ένα απ΄τα παγκάκια της πλατείας. Η έλξη ήταν αμοιβαία. Στα μάτια τους διέκρινες σπινθήρες αφοσίωσης μέχρι τη φωτιά που σιγόκαιγαν οι κοινές τους αντιλήψεις, αγκαλιασμένοι. Για τη μουσική, την αντιπάθεια προς τον ψεύτικο κόσμο των ενηλίκων, την απέχθεια στον πόλεμο και τη λατρεία για τα ζώα.

Την απόρριψη τη γεύεται σε ένα απ΄τα συσσίτια του δήμου, που πραγματοποιούνται στην πλατεία. Είναι 40 χρονών, και χαρακτηρίζεται απόκληρος ενός συστήματος αξιών που έχει δομηθεί στο όνομα της «σκληρής πραγματικότητας». Αισθάνεται απλός αριθμός σε ένα δελτίο ανεργίας εδώ και 2,5  χρόνια.

Η ζωή του, μια πλατεία…


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
Γιολάντα

Γιολάντα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 44 Άρθρα

Γεννήθηκα το 1976 στην Θεσσαλονίκη όπου και μένω. Απ’ τα εφηβικά μου χρόνια ολοένα αύξανα την αγορά τετραδίου και πένας για να γράφω μικρά και μεγάλα κείμενα. Πλέον σιγά σιγά ανακάλυψα και την χρήση του πληκτρολογίου για τον σκοπό αυτό. Απ’ το 2013 έως τώρα έχουν εκδοθεί βιβλία μου τόσο σε έντυπη όσο και σε μορφή free ebook. (Η τεχνολογία που λέγαμε!) Επίσης έχω συμμετάσχει και σε συλλογές, με ομαδικό έργο. Καλή σας ανάγνωση! http://nicosvardakas.blogspot.gr

 

Back to Top