Τέταρτο
594 Προβολές

Οι πλατείες που αγαπήσαμε και τα όνειρα που θα πάρουν εκδίκηση

AGIOU-GEORGIOU1logo
Στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, εκεί απέναντι από το Ρωμαϊκό Ωδείο, σε αυτό το ονειρικό μέρος, σε αυτό το κρησφύγετο, το πλαισιωμένο με όμορφα, πλατύφυλλα δέντρα, τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.

——————

Κάθισα σε ένα παγκάκι στο μπροστά μέρος της πλατείας, είχε σκιά, άρχισα να αγναντεύω την Πάτρα, μέσα από τις φυλλωσιές και χαλάρωσα με το κελάηδημα των πουλιών. Κοιτούσα το Αρχαίο Ωδείο με τα δέντρα και τα όμορφα λουλούδια του, τις πεταλουδίτσες που πετούσαν γύρω μου και ένιωθα τόσο όμορφα. Παραδόξως,  δεν περνούσε ψυχή εκείνη την ώρα,  άνοιξα να διαβάσω το βιβλίο μου, αλλά αυτή η ησυχία με έκανε να κλείσω τα μάτια μου και να μεταφερθώ στο παρελθόν, σαν μέσα σε μια χρονομηχανή.

Και με είδα έφηβη, να κάθομαι στο ίδιο παγκάκι, τσαντισμένη  με το σχολείο, με το εκπαιδευτικό σύστημα που μισούσα (και που έγινα μέρος του τελικά, με την ελπίδα ότι κάνω προσπάθειες να το αλλάξω, αν και δεν είμαι σίγουρη για τίποτα πια).

Είδα τους φίλους μου και τα γέλια μας, είδα το διάβασμα που έριχνα στα παγκάκια πριν πάω γερμανικά, γιατί βαριόμουν να διαβάσω στο σπίτι, είδα το πρώτο μου αγόρι που μου κρατούσε το χέρι, εκεί, κάτω από το ίδιο δέντρο πριν φύγω από την Πάτρα και την διαγράψω, για πολλά χρόνια (αλλά, τελικά, πάλι εδώ βρέθηκα).

AGIOU-GEORGIOU3logo


Είδα τα δάκρυα που είχα ρίξει για τα συντρίμμια ενός μεγάλου μου έρωτα, τις κουβέντες που έκανα με κόσμο για την αλλαγή του κόσμου και ξαφνικά, επανήλθα στο τώρα. Κοίταξα γύρω μου και συνειδητοποίησα ότι τα όνειρά μας, υπάρχουν και μας περιμένουν εκεί σε κάποια φυλλωσιά, να ξαναπάρουν σάρκα και οστά.

Είδα ότι τώρα περνούσε κόσμος με σκυλάκια, με παιδάκια, ένας νέος μου είπε: «Ωραίο μέρος για διάβασμα, ε;» και του απάντησα «Ναι! Και για να αναθεωρήσεις πράγματα!».

Το μεγάλο ταξίδι της ζωής συνεχίζεται και ήρθε ώρα να ξαναταξιδέψουμε!

Σιγοσφυρίζοντας, αποχαιρέτησα την αγαπημένη μου πλατεία και πήρα τον δρόμο του γυρισμού… Ξέροντας πια πως τα όνειρά μας θα πάρουν εκδίκηση, σύντομα! 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
Τα γιασεμάκια

Τα γιασεμάκια

Μία βαρκούλα τόση δα...

Μία βαρκούλα τόση δα…

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 16 Άρθρα

Μεγάλες μου αγάπες το γράψιμο, τα ταξίδια και ο κινηματογράφος. 33 χρόνια ψάχνω να βρω τι θα γίνω όταν μεγαλώσω και το όνειρό μου είναι να συνυπάρξω με ανθρώπους με κοινό στόχο, σε ένα σχολείο διαφορετικό, ελευθεριακό, γιατί τα παιδιά είναι η ελπίδα για να αλλάξει ο κόσμος! www.xastoukopsaraki.blogspot.gr

RELATED ARTICLES

Back to Top