tetartopress

Η «σχεδία» του ευ ζην και του ψηφιακού έρωτα

«Σχεδία» Φεβρουαρίου - Τεύχος 108.

«Σχεδία» Φεβρουαρίου - Τεύχος 108.


Βρίσκουμε το ευ ζην στο ματσάκι, θωρούμε τα πίξελ του έρωτα, βιώνουμε τον τοκετό της μοίρας και αποκωδικοποιούμε τους γρίφους της ήβης. Αυτά και άλλα πολλά στη «σχεδία»Φεβρουαρίου (τεύχος #108), που θα βρίσκεται από την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στους δρόμους της πόλης.

Παρά τους διαδεδομένους μύθους, η υγιεινή διατροφή μπορεί να είναι οικονομικά προσιτή και να αποτελέσει μέσο καταπολέμησης της παχυσαρκίας, που πλήττει τα πλέον φτωχά νοικοκυριά. Ανοίγουμε τον φάκελο της διατροφής στο εκτενές ρεπορτάζ με τίτλο το «Το ευ ζην στο ματσάκι».

Οι συνδρομητικές πλατφόρμες ατομικής πορνογραφίας όχι μόνο προσφέρουν ένα ασφαλές περιβάλλον σε εργαζόμενους στο σεξ αλλά και απενοχοποιούν την απόλαυση των χρηστών.Η ατομική πορνογραφία «είναι μια προσωρινή ανακούφιση στη μοναξιά κάποιου. Η ευκολία που προσφέρει το ψηφιακό μέσο δεν είναι λάθος», σημειώνει ο «Μαρσύας», σεξεργαζόμενος και δημιουργός ερωτικού ψηφιακού περιεχομένου στο άρθρο με τίτλο «Τα πίξελ του έρωτα».

Στους «γρίφους της ήβης», καταδεικνύουμε ότι η ψηφιακή γλώσσα των εφήβων δεν πρέπει να δημιουργεί ηθικό πανικό. Αυτό, όμως, ουδόλως, σημαίνει και υποτίμηση της ρητορικής μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ένα παιδί που είναι βυθισμένο στον ψηφιακό κόσμο χάνει ευκαιρίες να μάθει να αναγνωρίζει τα συναισθήματα των άλλων και να ελέγχει τα δικά του» μας λέει η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Ροδούλα Καφτάκη.

Στη συνέντευξή της με τίτλο «Ο τοκετός της μοίρας», η κοινωνική ανθρωπολόγος Ειρήνη Τουντασάκη ανασύρει το πέπλο της σιωπής γύρω από τις διαφυλετικές υιοθεσίες στον τόπο μας και εξηγεί πως το πεπρωμένο αναπληρώνει τους βιογενετικούς δεσμούς.

Μία εικαστική έκθεση στο Τελλόγλειο Ίδρυμα μάς ταξιδεύει από τη Μικρά Ασία ως το Αφγανιστάν και ανασυνθέτει το παρελθόν και το παρόν της οικουμενικής προσφυγιάς.

Aκόμα, ο Χρήστος Αλεφάντης, στα «Λόγια της πλώρης», εξηγεί πώς μεταφέρεται το καθιστικό στην ταράτσα. Η Βικτόρια Μποντουριάν και η Δήμητρα Τσιούρβα μιλούν για μία φιλία που γεννήθηκε μέσα από τα βιβλία και ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Οι φακοί του Κωστή Μπακόπουλου και του Βασίλη Μαραμή καταγράφουν στιγμιότυπα της πόλης, την ίδια στιγμή που μία γυναίκα από την Ιθάκη μάς ταξιδεύει στο Ιόνιο της αμπελουργίας και των μελωμένων γάμων. Παράλληλα, σε ένα στέκι καλοφαγάδων στην καρδιά της πόλης, η κρεατοφαγία παντρεύεται τη θάλασσα.

Αυτά και άλλα πολλά στη «Σχεδία» Φεβρουαρίου (τεύχος #108).

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Ο Νανούκ τον Βορρά" - Η ανθρώπινη θέληση να δημιουργεί δυνατότητες ζωής στο πιο εχθρικό φυσικό περιβάλλον

“Ο Νανούκ τον Βορρά” – Η ανθρώπινη θέληση να δημιουργεί δυνατότητες ζωής στο πιο εχθρικό φυσικό περιβάλλον

"Ο Νανούκ του Βορρά" (Nanook of the North). Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Φλάερτι. Ντοκιμαντέρ παραγωγής ΗΠΑ, 1922. "Τα μυστηριώδη Barren Lands, ερημωμένα, ...
The Good and Faithful Servant

«The Good and Faithful Servant» με Ελεύθερη Είσοδο στο Θέατρο 104

«The Good and Faithful Servant» του Τζο Όρτον από τη FreεΚ, μια θεατρική ομάδα της Fonact Theatre Company σε σκηνοθεσία ...
«Ο Μισάνθρωπος» ή «Ο μελαγχολικός ερωτευμένος» του Μολιέρου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Ο Μισάνθρωπος» ή «Ο μελαγχολικός ερωτευμένος» του Μολιέρου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά υποδέχεται τον διεθνώς αναγνωρισμένο σκηνοθέτη Πέτερ Στάιν ο οποίος σκηνοθετεί την παράσταση «Ο Μισάνθρωπος» ή «Ο ...
25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Βραβείο Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας 

25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Βραβείο Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας 

Σε συνέχεια της συνεργασίας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, από το 2007 μέχρι σήμερα, ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 12889 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top