Τέταρτο

208 Προβολές

«Οι Σκουπιδάνθρωποι» από τη θεατρική ομάδα των ΚΑΠΗ Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

afisa-skoupidanthropoi2Η θεατρική ομάδα των ΚΑΠΗ της Πάτρας σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, δίνει τη δική της ανατρεπτική πνοή στα θεατρικά δρώμενα της πόλης,  παρουσιάζοντας την κοινωνική σάτιρα οι “Σκουπιδάνθρωποι” σε κείμενο και σκηνοθεσία Σπύρου Κουβαρδά.

Η ιστορία

Τα πάνω κάτω, στη σκηνή του θεάτρου φέρνει ο Αριστοφάνης όπου με φόντο το σκηνικό της απόλυτης εξαθλίωσης των Ελλήνων επανέρχεται στη ζωή για να φωτίσει με χιούμορ και συγκίνηση την κρίση που όλοι βιώνουμε. Μαζί του ένας μεταφραστής αρχαίων κειμένων, μια πόρνη, ένας τρελός, μία παραγωγός, ένας βουλευτής, ένας υπουργός και μία τράπεζα, φωτογραφίζουν τους σκουπιδάνθρωπους. Στην καυστική κοινωνική σάτιρα μέσα από διαχρονικές αλήθειες ο Αριστοφάνης με το γνωστό του τρόπο μας θυμίζει τις αξίες που άλλοι χάσαμε και άλλοι ξεχάσαμε…

Σημείωμα σκηνοθέτη

«Ανθρωποειδή που μας έχωσαν στα μνημόνια. Ανθρωποειδή, πολέμιοι της δημοκρατίας κι αρχιτέκτονες της εξαθλίωσής μας, που κατάφεραν από νεροκουβαλητές των ολιγαρχών να γίνουν τσολιαδάκια για τους τουρίστες δανειστές μας. Όλοι αυτοί που ξεπούλησαν τη χώρα και πέταξαν την αξιοπρέπειά μας και εν τέλει τη δημοκρατία στα σκουπίδια. Όλοι αυτοί, που παρόλο που τους αφήσαμε πίσω η ανάσα τους ακόμη μας ακολουθεί. Tι άλλο μπορεί να είναι όλοι αυτοί, από σκουπιδάνθρωποι;»

Κείμενο του Πιερ Ζοζέφ Προυντόν

Ω! θεέ της ελευθερίας! Θεέ της ισότητας! Θεέ που έχεις βάλει στην καρδιά μου το αίσθημα της δικαιοσύνης προτού το καταλάβει η λογική μου, άκουσε τη φλογερή μου προσευχή. Ω! θεέ της ελευθερίας…

Να δω μέσα στο σκοτάδι το λαό επιτέλους ενημερωμένο. Ευγενείς δάσκαλοι να τον φωτίζουν. Αφιλοκερδείς καρδιές να τον οδηγούν. Συντόμευσε αν γίνεται την αλαζονεία και την απληστία. Όλοι μαζί ψάλλοντας έναν  καινούριο ύμνο ας υψώσουν όλοι το βωμό σου, θεέ της ελευθερίας και της ισότητας.

Σάββατο 16 Ιουνίου στις 9:15 μ.μ. στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο
Σάββατο 23 Ιουνίου στις 9:15 μ.μ. στο Θέατρο Μπάρρυ

Πληροφορίες-Κρατήσεις: Ταμείο Δημοτικού θεάτρου Απόλλων
Τηλ.: 2610273613

Είσοδος ελεύθερη

Για το τμήμα τρίτης ηλικίας (ΚΑΠΗ Δήμου Πατρέων ) υπεύθυνη Δράσης η κοινωνική λειτουργός Πελαγία Tσουκαλοχωρίτου.

Δημιουργία εικαστικού αφίσας Μαριέττα Λιανού.

afisa-skoupidanthropoi1


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5162 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top