tetartopress

Η ταινία «Μάρτιν Ίντεν» στον Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο Πάτρας


– Τρίτη 27 Ιουλίου, 21:30, Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο
– Πέμπτη 29 Ιουλίου, 21:30, Αραχωβίτικα (Γήπεδο Μπάσκετ)
– Κυριακή 1η Αυγούστου, 21:30, Θέα (Πλατεία)

Μία δραματική ταινία η οποία μεταξύ άλλων έχει αποσπάσει και το βραβείο α’ ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ του Τορόντο, «κλείνει» την τελευταία εβδομάδα προβολών της ενότητας του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου για τον Μήνα Ιούλιο. Η ταινία θα προβληθεί στις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης 29 Ιουλίου στα Αραχωβίτικα (Γήπεδο Μπάσκετ).

Τίτλος της ταινίας «Μάρτιν Ίντεν». Πρόκειται για μία εξαιρετική διασκευή του ομότιτλου ημι-αυτοβιογραφικού κλασικού βιβλίου του Τζακ Λόντον, που είναι «τοποθετημένο» στην Νάπολη στα μέσα του 20oύ αιώνα. Το Martin Eden του Πιέτρο Μαρσέλο, έχει ως πρωταγωνιστή ένα διαχρονικό ήρωα που αγωνίζεται ενάντια στις κοινωνικές ανισότητες και ονειρεύεται να φτάσει πιο πέρα από εκεί που του επιτρέπει η λαϊκή καταγωγή του.

Η υπόθεση εξελίσσεται στην προπολεμική Νάπολη, όταν η άνοδος του Σοσιαλιστικού Κόμματος καθρέφτιζε την όξυνση των ταξικών αντιθέσεων και ένας ανειδίκευτος εργάτης, ο Μάρτιν, είναι γεμάτος από φιλοδοξίες και αγωνίες . Φιλοδοξίες να ξεφύγει από το προδιαγεγραμμένο μέλλον που του επιφυλάσσει η ταπεινή κοινωνική και οικονομική του κατάσταση, και αγωνίες να βοηθήσει όπως μπορεί τους φτωχούς ανθρώπους του κύκλου του .

Ο Μάρτιν πιστεύει, πως μόνο η μόρφωση μπορεί να τον εφοδιάσει με ό,τι χρειάζεται για να επιτύχει τους σκοπούς του. Με τη μόρφωση, θα μπορέσει ο μη προνομιούχος Ναπολιτάνος να γίνει ένας συγγραφέας που θα αποτυπώσει στο χαρτί, θα απαθανατίσει τη στέρηση, τον πόνο και την αδικία που υφίσταται η τάξη του.

Τα πράγματα αλλάζουν ριζικά όταν γνωρίζει την νεαρή και όμορφη Έλενα. Η κοπέλα είναι μεγαλοαστή, μια μορφωμένη και καλλιεργημένη κόρη οικογένειας βιομηχάνων, δηλαδή ανήκει στο απέναντι ταξικό στρατόπεδο. Η γέφυρα μεταξύ τους είναι ο έρωτας, που θα φέρει τους δυο νέους κοντά, οδηγώντας όμως παράλληλα και στην σύγκρουση μεταξύ των τάξεων, στις οποίες ανήκουν. Ο Μάρτιν θα καταφέρει να σπουδάσει, με τη βοήθεια ενός ηλικιωμένου φίλου του και ενεργού Σοσιαλιστή, και θα αγγίξει το συγγραφικό του όνειρο, κάτι όμως που είναι κυριολεκτικά και μεταφορικά ένα κόκκινο πανί για την οικογένεια της καλής του…

Σκηνοθεσία: Πιέτρο Μαρσέλο

Ηθοποιοί: Πιέτρο Μαρσέλο, Μαουρίτσιο Μπράουκι

Η ταινία θα επαναπροβληθεί στις 9.30 το βράδυ την Κυριακή 1η Αυγούστου στη Θέα (Πλατεία).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Υπενθυμίζεται ότι για την προστασία των θεατών, η είσοδος στους χώρους προβολών αρχίζει από τις 8.30 και με παραλαβή αριθμημένων καρτών. Για την είσοδο του κοινού στις συναυλίες και στις Θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους δεν απαιτείται rapid test ή self test ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13480 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top