tetartopress

Η βιολονίστρια Μαρία Μανουσάκη στην Πάτρα & στην Αθήνα

Μαρία Μανουσάκη

Μαρία Μανουσάκη


«Από την Κρήτη στη Ν. Υόρκη και στη Μέση Ανατολή» – Ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι  θα παρουσιάσει η βιολονίστρια Μαρία Μανουσάκη με το σχήμα της τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στο Notos bar στην Πάτρα και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο  Jazzet Music Hall στο Χαϊδάρι.

Η έμπνευση της πηγάζει από τον σεβασμό της προς αυτούς που ενάντια σε όλα, αντιμετωπίζουν έναν σθεναρό αντίπαλο υπερασπιζόμενοι την ελευθερία, τις πεποιθήσεις και τα δικαιώματα τους.

Η Μανουσάκη αναμιγνύει εικόνες από παραδοσιακές Κρητικές μελωδίες, με εξάρσεις Νεοϋορκέζικης τζαζ και μουσικά στοιχεία της Μέσης Ανατολής, καθώς παρουσιάζει καινούριες και παλιές συνθέσεις της που γράφτηκαν μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης.

Οι διακεκριμένοι και πολυπολιτισμικοί μουσικοί της, δίνουν το δικό τους χρώμα στις συνθέσεις της. Το αποτέλεσμα δημιουργεί μια ηχητική γιορτή έντονων, δραματικών και ξεσηκωτικών ήχων από τη μια, καθώς και εκφραστικών και μελαγχολικών μελωδιών από την άλλη.

Ο στόχος της Μαρίας Μανουσάκη είναι να μας παρουσιάσει την Κρητική μουσική με έναν ιδιαίτερο τρόπο, τονίζοντας τα χαρακτηριστικά που την καθιστούν παγκόσμια.

 

Συντελεστές

 

Βιολί – Μαρία Μανουσάκη
Πιάνο – Δημήτρης Βερτινόγλου
Μπάσο – Μιχάλης Ευδαίμων
Κρουστά – Αλέκος Ρούπας


Μαρία Μανουσάκη

 

Γεννημένη στην Νότια Αφρική, μεγαλωμένη στην Αθήνα και από το 2012 εγκατεστημένη στη Νέα Υόρκη, η βιολονίστρια Μαρία Μανουσάκη είναι μια μουσικός με διεθνή παρουσία στο χώρο της Jazz και World Μουσικής.

Η Μαρία έχει παρουσιάσει την μουσική της σε πολλά φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους σε όλο τον κόσμο.

Ηχογράφησε τους δύο δίσκους της, με έντονα κρητικά ακούσματα, το “Sole Voyage” το 2016 και  το “Hidden Trails” το 2018 στην Νέα Υόρκη με καταξιωμένους μουσικούς.

Από το 2014 διοργανώνει το Cretan World Μusic Festival στα Χανιά κάθε καλοκαίρι, με καλεσμένους παγκοσμίως φήμης μουσικούς από τον χώρο της τζαζ και της ethnic μουσικής. Συγχρόνως είναι και η συνδιοργανώτρια του Vlatos jazz, μια μουσική σκηνή που πραγματοποιείται σε ένα μακρινό χωριό της Κισσάμου στην Κρήτη.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Ημερολόγιο Ζαπατίστας 2023

Ημερολόγιο Ζαπατίστας 2023 – «Χτίζοντας από το όνειρο ζωή»

Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο των Ζαπατίστας για το 2023 με μήνυμα: « 20 χρόνια Caracoles Zapatistas - Χτίζοντας από το όνειρο ...
Νερό – Δημοκρατία – Δημόσια αγαθά – Κινήματα

Εκδήλωση «Νερό – Δημοκρατία – Δημόσια αγαθά – Κινήματα» στο Σεράφειο

Την εκδήλωση με τίτλο «Νερό - Δημοκρατία - Δημόσια αγαθά - Κινήματα» διοργανώνει η Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας ...
Μπούμιστος Ξηρομέρου

Δημόσια διαβούλευση για Αιολικό στην κορυφή του Μπούμιστου

Δημοσιεύθηκε στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (ΗΠΜ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για Αιολικό Σταθμό Παραγωγής ...
Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών

Διαδικτυακές Ξεναγήσεις στον Αρχέλων

Πώς είναι άραγε ένα «νοσοκομείο» για θαλάσσιες χελώνες; Τι κάνουν οι εθελοντές για να γίνουν καλά οι τραυματισμένες και άρρωστες ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 11817 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top