tetartopress

Ιατρικός Σύλλογος Πατρών: Αφόρητη πίεση στα νοσοκομεία της περιοχής εξαιτίας της Covid-19


Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών σχετικά με την αφόρητη πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της περιοχής  από τις αθρόες εισαγωγές των περιστατικών Covid-19, ζητώντας την προκήρυξη μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και ταυτόχρονα καλώντας τους ελευθεροεπαγγελματίες συναδέλφους τους να δηλώσουν την πρόθεση να συνδράμουν στο ΕΣΥ.


Advertisement

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, λαμβάνοντας υπόψιν την ιδιαίτερα πιεστική κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής μας, επισημαίνει τα ακόλουθα:

1. Οι αθρόες εισαγωγές των περιστατικών Covid-19 σε απλές κλίνες και κλίνες ΜΕΘ Covid δοκιμάζουν τις αντοχές τού συστήματος και στα τρία νοσοκομεία της περιοχής μας.


Advertisement

2. Οι διακομιδές από τα περιφερειακά νοσοκομεία είναι πολλές και σε καθημερινή βάση.

3. Ιατροί των νοσοκομείων και της ΠΦΥ της περιοχής μας, συνδράμουν στη λειτουργία των περιφερειακών νοσοκομείων, δυσχεραίνοντας τη λειτουργία του ΕΣΥ στην πόλη μας.

4. Κλινικές των νοσοκομείων αποδίδονται σχεδόν κατά αποκλειστικότητα σε ασθενείς Covid, δημιουργώντας πολλά κενά στην κάλυψη της λοιπής νοσηρότητας non-Covid.


Advertisement

5. Η μείωση των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων και η συρρίκνωση της λειτουργίας πολλών τμημάτων/κλινικών στα νοσοκομεία μας, δημιουργεί δυσαναπλήρωτο κενό στην περίθαλψη των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας.

6. Σε αυτό το κύμα παρατηρούνται σοβαρές και μεγάλης διάρκειας νοσηλείες με αυξημένες ανάγκες οξυγονοθεραπείας και διασωλήνωσης. Οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό εργάζονται σε καθεστώς μόνιμης υπερεργασίας και εξάντλησης, χωρίς να τηρούνται απόλυτα οι προβλεπόμενες αναλογίες ανά ασθενή ή οι αντίστοιχες εξειδικεύσεις.


Advertisement

7. Οι επερχόμενες συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων χωρίς ταχεία αναπλήρωση των μόνιμων θέσεων του ΕΣΥ, αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλο κενό στη λειτουργία των νοσοκομείων το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει να επισπευσθούν οι κρίσεις των υφιστάμενων θέσεων και να προκηρυχθούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις.

Επειδή η κατάσταση είναι εξαιρετικά οριακή, καλούνται οι συνάδελφοι ελευθεροεπαγγελματίες να δηλώσουν την πρόθεση να συνδράμουν στο ΕΣΥ αυτή τη δύσκολη ώρα. Ήδη έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις των πρώτων ιατρών που θα αναλάβουν βάρδιες στα νοσοκομεία, με πρωταρχική έμφαση στη στήριξη της λειτουργίας του ΓΝΠ “Άγιος Ανδρέας”. Παραδίδεται επίσης σήμερα στην 6η ΥΠΕ δεύτερη λίστα ιατρών για να συμβάλλουν στη λειτουργία των εμβολιαστικών γραμμών των νοσοκομείων μας, στοχεύοντας στην αποδέσμευση ιατρικού προσωπικού που απασχολείται σε αυτές.

Προτείνεται κοινή σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη διευθέτηση επιμέρους ζητημάτων.


Advertisement


Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Καλοκαίρι» του Κιρίλ Σερεμπρένικοφ - Ευφορικό και μελαγχολικό, λυρικό και παραληρηματικό, πληθωρικό κι ανοικονόμητο

«Καλοκαίρι» του Κιρίλ Σερεμπρένικοφ – Ευφορικό και μελαγχολικό, λυρικό και παραληρηματικό, πληθωρικό κι ανοικονόμητο

«Καλοκαίρι» (Leto). Σκηνοθεσία: Κιρίλ Σερεμπρένικοφ. Ηθοποιοί:Teo Yoo, Irina Starshenbaum, Roman Bilyk. Ρωσία, 2018. (Διαθέσιμο στο cinobo). «Είσαι σκουπίδι/... Όταν μου ...
Πάτρα: Πρόσκληση συμμετοχής σε έκθεση φωτογραφίας της ΟΙΚΙΠΑ

Πάτρα: Πρόσκληση συμμετοχής σε έκθεση φωτογραφίας της ΟΙΚΙΠΑ

Για μια ακόμη χρονιά η Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ) προσκαλεί όσους αγαπούν τη φωτογραφία φύσης, να πάρουν μέρος στην έκθεση ...
«Εγώ, Καπετάνιος» από 14 Μαρτίου στους κινηματογράφους

«Εγώ, Καπετάνιος» από 14 Μαρτίου στους κινηματογράφους

H Weirdwave, από τις 14 Μαρτίου, παρουσιάζει τη νέα ταινία του Ματέο Γκαρόνε «Εγώ, Καπετάνιος». Η ταινία είναι υποψήφια για Όσκαρ ...
«Μαρία Μολινέρ, απλώνοντας λέξεις» - Διαδικτυακή προβολή από το Ινστιτούτου Θερβάντες

«Μαρία Μολινέρ, απλώνοντας λέξεις» – Διαδικτυακή προβολή από το Ινστιτούτου Θερβάντες

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου (FeCHA), επέλεξαν να προβάλουν ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13767 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top