tetartopress

Ιατρικός Σύλλογος Πατρών: Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας


Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών όσον αφορά τη σωστή τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την αντιμετώπιση του Covid-19:

Στα πλαίσια της συμμόρφωσης με τους υγειονομικούς κανόνες που έχουν θεσπισθεί για την αντιμετώπιση του Covid-19, θα πρέπει να τονισθεί ότι στα νοσοκομεία, ιατρεία και διαγνωστικά εργαστήρια οι πολίτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά μάσκα, να κρατούν τις ελάχιστες αποστάσεις του 1,5 m και να τηρούν σχολαστικά την υγιεινή των χεριών τους. Επίσης οφείλουν να τηρούν αυστηρά τις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών κατά τη διάρκεια διαγνωστικών εξετάσεων ή ιατρικών πράξεων, ώστε να μην διακινδυνέψει η ασφάλεια της υγειονομικής δομής, του προσωπικού αλλά και των ασθενών που την επισκέπτονται.


Advertisement

Τις τελευταίες ημέρες, σενάρια συνωμοσιολογίας και fake news έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, με αποτέλεσμα οι πολίτες να «βομβαρδίζονται» από μηνύματα απαξίωσης της σοβαρότητας των κινδύνων της πανδημίας και τελικά κάποιοι τείνουν να αψηφούν τα μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας κατά της διάδοσης του ιού.

Τονίζεται ότι η μη τήρηση των μέτρων και ο απερίσκεπτος συνωστισμός ατόμων  πολύ σύντομα μπορεί να «γκρεμίσει» όλα αυτά που κτίστηκαν με πολύ μεγάλο κόπο, από όλους.

Η δημόσια υγεία και η οικονομική πορεία της χώρας θα εξαρτηθούν και από την ατομική ευθύνη του πολίτη. Κάθε ατομικό λάθος μπορεί να κοστίσει ακριβά σε όλους.

Τηρούμε τα μέτρα. Μένουμε ασφαλείς.


Advertisement


Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Καλοκαίρι» του Κιρίλ Σερεμπρένικοφ - Ευφορικό και μελαγχολικό, λυρικό και παραληρηματικό, πληθωρικό κι ανοικονόμητο

«Καλοκαίρι» του Κιρίλ Σερεμπρένικοφ – Ευφορικό και μελαγχολικό, λυρικό και παραληρηματικό, πληθωρικό κι ανοικονόμητο

«Καλοκαίρι» (Leto). Σκηνοθεσία: Κιρίλ Σερεμπρένικοφ. Ηθοποιοί:Teo Yoo, Irina Starshenbaum, Roman Bilyk. Ρωσία, 2018. (Διαθέσιμο στο cinobo). «Είσαι σκουπίδι/... Όταν μου ...
Πάτρα: Πρόσκληση συμμετοχής σε έκθεση φωτογραφίας της ΟΙΚΙΠΑ

Πάτρα: Πρόσκληση συμμετοχής σε έκθεση φωτογραφίας της ΟΙΚΙΠΑ

Για μια ακόμη χρονιά η Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ) προσκαλεί όσους αγαπούν τη φωτογραφία φύσης, να πάρουν μέρος στην έκθεση ...
«Εγώ, Καπετάνιος» από 14 Μαρτίου στους κινηματογράφους

«Εγώ, Καπετάνιος» από 14 Μαρτίου στους κινηματογράφους

H Weirdwave, από τις 14 Μαρτίου, παρουσιάζει τη νέα ταινία του Ματέο Γκαρόνε «Εγώ, Καπετάνιος». Η ταινία είναι υποψήφια για Όσκαρ ...
«Μαρία Μολινέρ, απλώνοντας λέξεις» - Διαδικτυακή προβολή από το Ινστιτούτου Θερβάντες

«Μαρία Μολινέρ, απλώνοντας λέξεις» – Διαδικτυακή προβολή από το Ινστιτούτου Θερβάντες

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου (FeCHA), επέλεξαν να προβάλουν ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13767 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top