Τέταρτο

Ίος: Η παράσταση «Στη σκιά του Ομήρου» στον Προϊστορικό Αρχαιολογικό Χώρο Σκάρκου


Η παράσταση «Στη Σκιά του Ομήρου», εμπνευσμένη από το διασωθέν ποίημα του Διονύσιου Σολωμού, αποτυπώνει με λυρισμό και σκωπτικότητα μια σύγχρονη Οδύσσεια «επιστροφής» στο αρχέτυπο του Ομήρου που έθρεψε αιώνες ποιητικής κληρονομιάς. Το έργο θα παιχθεί στις 28 & 29 Αυγούστου στις 19:00 στον Προϊστορικό Αρχαιολογικό Χώρο Σκάρκου, όπου πραγματοποιείται για πρώτη φορά θεατρικό δρώμενο.

Ακολουθώντας την παράδοση του Ομηρικού Νόστου, ένας νέος ποιητής φιλοδοξεί να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα του στην Ποίηση. Να αφήσει το στίγμα του. Αναζητώντας την ταυτότητά του επιστρέφει, σαν άλλος Οιδίποδας, στην καταγωγή και τις ρίζες του, στο μεγάλο «γενεαλογικό» δέντρο της Δυτικής Ποίησης. «Ποιος είναι ο πατέρας μου; Ποια είναι η γενιά μου;» είναι η ερώτηση που τον κινεί. Στην αναζήτηση του σύμμαχος και συνοδοιπόρος του είναι η Μούσα. Δίπλα του αόρατος, τυφλός αλλά πανταχού παρών ο Όμηρος ο οποίος, κατά τον χρησμό της Πυθίας, κατάγεται από την πλευρά της μητέρας του από την Ίο όπου εικάζεται ότι βρίσκεται και ο τάφος του.

Ταυτότητα Παράστασης

Κείμενo: Πένυ Φυλακτάκη
Δραματουργική επιμέλεια: Δημήτρης Κουρούμπαλης, Μάνος Καρατζογιάννης
Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης
Μουσική – Αρχαιοελληνικά Όργανα: Λύραυλος
Κίνηση: Βλοτίνα Νουλέλη
Κοστούμια: Parthenis
Βοηθός σκηνοθέτη: Φίλιππος Παπαθεοδώρου
Φωτογραφίες: Σπύρος Περδίου
Ειδικός Συνεργάτης: Μαριλού Βόμβολου
Ιδέα – Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Νίκος Μάκκας
Εκτέλεση – Οργάνωση Παραγωγής: Καλλιτεχνικός Οργανισμός Τέχνης Δρώμενα

Ερμηνεύουν: Δημήτρης Κουρούμπαλης, Βλοτίνα Νουλέλη, Ειρήνη Διαλεχτή
Τιμητική συμμετοχή: Ηλίας Λογοθέτης


Πληροφορίες

Προϊστορικός Αρχαιολογικός Χώρος Σκάρκου – Ίος

28 και 29 Αυγούστου στις 19:00

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο «’Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2021» .Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.Αναλυτικό πρόγραμμα και προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr

Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.

Σημειώνεται ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α..

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7862 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top