Ιστορικός περίπατος στην Πάτρα
Ένα σημαντικό κομμάτι από την ιστορία της Πάτρας το οποίο αφορά στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο, την κατοχή από τα ναζιστικά στρατεύματα και την απελευθέρωση της πόλης, θα «ζωντανέψει» στις 6.00 το απόγευμα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, με την πραγματοποίηση του α’ «Ιστορικού Περίπατου».
Σε αυτόν έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή δεκάδες πολίτες, με τον τελικό αριθμό συμμετεχόντων να αναμένεται πως θα είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά.
Ο «περίπατος» είναι ενταγμένος και φέτος στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν ο Δήμος και ο Πολιτιστικός Οργανισμός για τη συμπλήρωση 78 χρόνων από την απελευθέρωση της Πάτρας.
Σημείο συνάντησης και εκκίνησης του «Ιστορικού Περιπάτου» θα είναι η διασταύρωση των οδών Παπαδιαμαντοπούλου και Λόντου εκεί όπου βρίσκονταν οι φυλακές «Μαργαρίτη». Οι φυλακές λειτουργούσαν κάτω από το Κάστρο της Πάτρας (έχουν κατεδαφιστεί) την περίοδο της Μεταξικής δικτατορίας, της Γερμανοιταλικής κατοχής και του εμφυλίου.
Στην διαδρομή έχουν συμπεριληφθεί βασικά σημεία ιστορικών μαχών και γεγονότων που εκτυλίχθηκαν στην πόλη την περίοδο της κατοχής και της απελευθέρωσης.
Σημείο τερματισμού θα είναι το πολεμικό καταφύγιο κάτω από τα Ψηλαλώνια στο οποίο φιλοξενείται η έκθεση αρχειακού και φωτογραφικού υλικού. Με την ολοκλήρωση του «Ιστορικού Περιπάτου» στο χώρο του καταφυγίου θα πραγματοποιηθεί δρώμενο από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2610390935 και 2610361526 και στα e-mail: [email protected] και [email protected]